Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ozoliņš: Saeimas Tautsaimniecības komisijas prioritātes - uzņēmējdarbības attīstība un laba pārvaldība

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija jaunievēlētā komisijas priekšsēdētāja Jāņa Ozoliņa vadībā pievērsīs uzmanību vairākiem prioritāriem jautājumiem - uzņēmējdarbības attīstībai, labai pārvaldībai, nozaru efektivitātei un konkurētspējai, portālu Diena.lv informēja Reformu partijas preses pārstāvis Kaspars Odiņš.

"Turpināšu Vjačeslava Dombrovska vadībā iesāktos komisijas darbus, pievēršot uzmanību vairākiem prioritāriem jautājumiem. To vidū visu valsts ostu darbības un pārvaldes reforma, elektroenerģijas tarifa obligātās iepirkumu komponentes (OIK) mazināšana, ņemot vērā elektroenerģijas cenas pieauguma riska ierobežošanu un citi energoefektivitātes pasākumi. Komisija turpinās virzīt valsts kapitālsabiedrību pārvaldības reformu, kas ļaus ieviest labas pārvaldības principus valsts uzņēmumu darbā, kā arī veicinās būtisku birokrātisku šķēršļu mazināšanu uzņēmējdarbības attīstībai. Turpināsim aktīvi sadarboties ar nevalstiskām organizācijām," uzsver jaunievēlētais Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs J.Ozoliņš.

"Latvijas finanšu stabilitāte makroekonomikas līmenī ir būtiski uzlabojusies. Tagad mūsu prioritāte radīt stabilitātes sajūtu un ienākumu pieaugumu iedzīvotāju vidū. To var sasniegt, efektīvi attīstot tautsaimniecības nozares," apgalvoja J.Ozoliņš.

Līdz šim 11. Saeimā J.Ozoliņš ieņēmis priekšsēdētāja biedra vietu Budžeta un finanšu komisijā, strādājis Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, kā arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Nodokļu politikas apakškomisijā. Līdzdarbojies "Fiskālās disciplīnas likuma", "Daudz gadu budžeta likuma", "Eiro ieviešanas likuma" un "Nulles deklarācijas likuma", u.c. veidošanā, aizstāvēšanā un uzlabošanā. Ir bijis viens no aktīvākajiem darbaspēka nodokļa samazināšanas aizstāvjiem, kā arī, atbalstot likumdošanas iniciatīvas, veicinājis tiesiskuma un caurspīdīguma ieviešanu pašvaldībās un Saeimā.

Jau ziņots, ka J.Ozoliņš otrdien ievēlēts par Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāju, nomainot šajā amatā Vjačeslavu Dombrovski, kurš ir kļuvis par izglītības un zinātnes ministru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē