Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (11:55) - Valsts policija skarbi kritizē TV šovu

Pagājušajā nedēļas nogalē TV3 šovā Paķer līdzbraucējus bija redzami neskaitāmi ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, savā Facebook kontā raksta Valsts policija (VP), uzskaitot, ka divās no trim automašīnām pasažieri nelietoja drošības jostas, vadītāji braukšanas laikā runāja pa tālruni vai novērsa uzmanību no ceļa, kā arī uzņēma fotoattēlus.

Bezatbildības dēļ izraisīts arī viens negadījums, kurā traumu guva automašīnas pasažiere.

Jau pirmajās raidījuma minūtēs redzams, kā viena no šova dalībniecēm drošības jostu lieto tikai viņai zināmu iemeslu dēļ – josta ir pārvilkta pāri vēderam, taču vietā, kur jostai būtu jābalsta plecs, tā izvilkta caur padusi, raksta VP, norādot, ka "šāda drošības jostas lietošana ir ne tikai bezjēdzīga, bet negadījuma brīdī var radīt pat papildu traumas. Divās automašīnās bija novērojams, ka pasažieri drošības jostu nelieto vispār." 

Lai arī raidījumā nav redzami automašīnu spidometri, pēc raidījuma dalībnieku sarunām un vadītāju teiktā ir noprotams, ka arī ātruma pārsniegšana tiek uzskatīta par normu – kāda auto vadītāja paziņo, ka uz šosejas lēnāk par 120km/h nebraukšot, taču cita auto pasažiere, kas tajā brīdī nav piesprādzējusies, lūdz vadītājam, lai parāda “cik no automašīnas var izspiest”.

Raidījuma laikā arī redzams, kā autovadītāji braukšanas laikā novērš savu uzmanību no ceļa – uzņem selfijus un runā pa tālruni. Viena šāda situācija beidzas ar ceļu satiksmes negadījumu – autovadītājs uzbrauca pasažierei uz kājas, jo tajā brīdī viņš runāja pa tālruni un vienlaikus mēģināja vadīt transportlīdzekli.

Policija sauc par nepieņemamu, ka raidījums, kas tiek dēvēts par sociālo eksperimentu, neuzņemas nekāda veida sociālo atbildību – raidījuma vadītājs pārkāpumus izliekas neredzam vai labākajā gadījumā uzjautrinās par tiem.

MTG Latvia sabiedrisko attiecību pārstāve Ginta Bormane portālu Diena.lv informēja, ka šovs atspoguļo ne tikai nepazīstamu cilvēku iepazīšanos, bet arī vadītāju braukšanas paradumus ikdienas satiksmē, tomēr nevienā brīdī nemudina pārkāpt noteikumus.

"Protams, ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi nav pieņemami, jo tie apdraud ne tikai vadītāja, bet arī citu cilvēku veselību un dzīvību. Tie par nelaimi Latvijā dažādu apstākļu dēļ notiek izteikti bieži. Šova formāts nevienā brīdī nemudina šoferus uz noteikumu pārkāpumiem, bet diemžēl noteikumus pārkāpj ne tikai autovadītāji, kuri piedalās šajā šovā, un to pierāda arī augstais ceļu satiksmes negadījumu skaits. Šis šovs arī mums par pārsteigumu ir aizsācis diskusiju par problēmām, kuras ir aktuālas jau ļoti ilgu laiku, un mēs ceram, ka diskusijas pozitīvais iznākums liks aizdomāties ikvienam Latvijas autovadītājam un mainīs arī neapzinīgo satiksmes dalībnieku rīcību," pauda Bormane.

Šā gada augusts ir bijis viens no traģiskākajiem mēnešiem šogad – satiksmes negadījumos bojā gājuši 29 cilvēki, ievainoti - 585, starp tiem ir arī šova dalībniece, kurai uzbraukts uz kājas.

Ieraksta beigās policija norāda, ka "šova veidotāji neatbild un nevar atbildēt par šova dalībnieku rīcību, taču uzjautrināšanās par pārkāpumiem vai to ignorēšana mūsuprāt nav pieļaujama. Šāda rīcība tikai vairo tiesisko nihilismu uz ceļa."

(pievienots TV3 komentārs 7.-8.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē