Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts ar NA atbildi - Šlesers par uzturēšanās atļaujām: NA sāk izturēties kā nacisti

Nākamnedēļ nozare veiks pretspēku Nacionālās apvienības (NA) idejai aizliegt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu pret nekustamā īpašuma iegādi, ceturtdien Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) rīkotajā diskusijā par termiņuzturēšanās atļaujām un Imigrācijas likumu sacīja bijušais politiķis un uzņēmējs Ainārs Šlesers.

Šlesers pateicās Vienotībai par to, ka šī partija iecietīgi skatās uz termiņuzturēšanās atļauju programmu, atzīstot, ka tai nepietiek spēka, lai problēmu atrisinātu, jo koalīcijā ir divi partneri, kuri uzskata, ka programma ir jāaptur.

"Sajūtu izpratni no Reformu partijas, ka varētu meklēt kompromisus, bet nacionāļi sāk izturēties kā nacisti. Tā blefošana, ko NA piedāvā, - mājokļu siltināšana un atbalsts pirmā mājokļa iegādei - ir par Eiropas fondu naudu. Ja kāds uzskata, ka termiņuzturēšanās atļauju programma ir slikta, jāpiedāvā kaut kas vietā. Bet vietā nekas netiek piedāvāts. Ja nav ienākumu, tad apzinieties, kādu atbildību uzņematies, - 10 000 cilvēku būs spiesti aizbraukt no Latvijas," emocionālā runā teica Šlesers.

"Varu skaidri pateikt, ka nozare veiks pretspēku pret Nacionālo apvienību jau nākamnedēļ, to jūs redzēsiet," uzsvēra bijušais politiķis, nekonkretizējot, kādus pasākumus plānots veikt.

NA Šlesera izteikumus dēvē par "nožēlojamiem un bezkaunīgiem". Piektdien presei izplatītā paziņojumā NA norāda, ka "tā ir padomju okupantu prakse – par nacistiem saukt visus, kas notikumus vērtē arī no latviešu valodas, kultūras un nacionālas valsts interešu viedokļa".

"Šlesers, būdams "gāzi grīdā" autors, veicināja krīzi, kas lika aizbraukt 300 000 Latvijas pilsoņiem un iegrūda valsti postā. Šobrīd viņš izdara publisku spiedienu, lai līdzīgi kā valsts jau glābusi Kargina vai Zaharina biznesu, tiktu glābts arī Šlesera korišu bizness. Pats solījis desmitiem tūkstošu darba vietas, bet atvedis tikai ārvalstu imigrantus," skarbi par viņu kritizētāju izsakās NA.

"Ainārs Šlesers aicina valsti pelnīt, bet ar peļņu saprot – mūsu zemes un māju pārdošanu, Latvijas pilsētu pakāpenisku atdošanu ārzemniekiem. Līdzīgi kā atkarībā nonākuši mazbērni, kas vecvecāku dārglietas iztirgo lombardos un sauc to par veiksmīgu biznesu."

Apvienība arī uzsver, ka Latvija var pelnīt ar zināšanām, jaunu vērtību radīšanu un ražošanu, bet, ekonomiku orientējot tikai uz "ātri notirgot" principu, tas nav iespējams. "Šlesera agresija un draudi rīkot kampaņu pret Nacionālo apvienību, mūs neiebiedēs. Mēs izdarīsim visu iespejamo, lai apkaunojošā sistēma tirgot uzturēšanās atļaujas pret nekustamā īpašuma iegādi tiktu ierobežota un iespējami ātrāk beigtos," vēl piebilst NA.

Jau ziņots, ka NA atbalsta termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu pret ieguldījumiem ekonomiskās attīstības fondā, ceturtdien LDDK rīkotajā diskusijā par termiņuzturēšanās atļaujām un Imigrācijas likumu sacīja NA valdes loceklis Jānis Iesalnieks.

Šim viedoklim pievienojās Reformu partijas pārstāvis Vilnis Ķirsis, norādot, ka efektīvāk un vērtīgāk Latvijas ekonomikai ir izveidot fondu. "Uzturēšanas atļauja tiek dota pret iemaksu fondā, no kā savukārt tiek finansēta reālās ekonomikas attīstība. Tas nozīmē mainīt uzsvaru no nekustamā īpašuma uz ieguldījumiem reālajā ekonomikā," teica Ķirsis, atzīstot, ka pārejas posms jaunajai pieejai būtu jānosaka pietiekami garš.

Arī Vienotības frakcijas vadītāja vietnieks Edvards Smiltēns atzina, ka ekonomiskās attīstības fonds risinātu vairākus jautājumus un fondā ieguldīto naudu varētu novirzīt citiem mērķiem, piemēram, ceļiem, ģimenēm pirmā mājokļa iegādei utt.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāve Dana Reizniece-Ozola norādīja, ka, pēc ZZS domām, pašreizējā sistēma ir jāsaglabā.

Jau ziņots, ka valdošās koalīcijas politiskajiem spēkiem joprojām nav vienprātības jautājumā par uzturēšanās atļaujām, kas tiek piešķirtas par ieguldījumiem nekustamajā īpašumā. Visiem pieņemamu risinājumu varētu piedāvāt koalīcijas darba grupa.

NA šovasar aicinājusi pārtraukt piešķirt uzturēšanās atļaujas par ieguldījumiem nekustamajā īpašumā. Šī prasība ir viens no priekšnoteikumiem, lai nacionālā apvienība atbalstītu nākamā gada budžetu.

Ziņa papildināta ar NA atbildi Aināram Šleseram.

Top komentāri

Igors
I
Jāsaka godīgi – neesmu NA kaislīgs fans , bet atbilde Šlesera kungam manī izraisa simpātijas un cieņu !
K-K
K
... Iznamot VL, tikai viltigais VID atsaucas uz jau desmit gadu ilgo proponejumu iesakt Valsts attistibas fondu, ko finansetu ar atguto ofsoros paslepto Valsts naudu, ar Prezumcijas likuma ieviesanu ... ... Beidzot V un RP tiek piespiesta domat !!! ... Bet parsteigums ZZS pretvalstiskai un pretlatviskai nostajai ... vai tomer tik dzili paslepta aza kaja paradas velreiz !?
Ameba
A
tādi kā šlesers iedomājas,ka viņi tiešām ir geniusi. Kāda milzīga alošanās. Tas tāpat kā staigāt ziemā ar salmu cepurīti galvā un kājās tikai zeķubikses un visiem klārēt, ka ar galvu čikiniekā. Shēmošana nav bizness, tā ir tikai legāla zagšana,kamēr nepieķer kļūdoties. Bet shēmās vienmēr ir kāda kļūme :)))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē