Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Reirs: Cīņai pret naida runu un seksisma izpausmēm internetā jābūt sistemātiskai

Cīņai pret naida runu un seksisma izpausmēm internetā jābūt sistemātiskai, šodien Ziemeļu un Baltijas valstu par dzimumu līdztiesību atbildīgo ministru sanāksmē Helsinkos norādīja labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

Kā aģentūru LETA informēja ministra pārstāve Aija Bukova-Žideļūna, sanāksmē pārrunātas aktuālās tēmas un sadarbība turpmākajiem četriem gadiem, kā arī aktivitātes un iniciatīvas, ko Ziemeļu un Baltijas valstis plāno kopīgi īstenot. Sanāksmē īpaša uzmanība pievērsta seksisma un naida runas jautājumiem.

Kā norādīja Reirs, mūsdienās mediji, sociālie mediji un internets ieņem nozīmīgu lomu komunikācijā un socializācijā. Tāpēc cīņai pret naida runu un seksisma izpausmēm internetā jābūt sistemātiskai, aptverot gan specifiskas mērķgrupas, piemēram, jauniešus, pedagogus, vecākus, gan visu sabiedrību kopumā un arī medijus.

Tāpat labklājības ministrs uzsvēra, cik svarīgi ir mazināt un novērst seksismu un naida runu medijos un publiskajā telpā, īpaši jauniešu vidū, kā arī uzlabot viņu zināšanas par drošu interneta lietošanu. Ministrs arī pieminēja Latvijā īstenotos pasākumus, kuru mērķis ir plašai sabiedrībai veicināt izpratni par sekstingu un naida runu internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē