Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rinkēvičs: NATO jāsūta vairāk karavīru uz Baltijas valstīm

Lai palīdzētu aizsargāt Baltijas valstis pret Krievijas agresiju, NATO vajadzētu palielināt sauszemes spēkus un paplašināt militārās mācības Baltijas reģionā, intervijā Bloomberg televīzijai stāstīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

"Mums vajag vairāk karavīru, vairāk mācību, vairāk redzamākas klātbūtnes," teica Rinkēvičs. "Tas, kas ir patiešām nepieciešams, ir padarīt skaidru to, ka NATO paliks tik ilgi, cik vajadzīgs, un darīs visu, ko varēs," viņš norādīja.

Kā ziņots, Latvijā oktobrī un novembrī notiek NATO Sabiedroto ātrās reaģēšanas korpusa štāba rīkotās mācības Arrcade Fusion, kuras tiek rīkotas gandrīz katru gadu kopš štāba izveidošanas. Mācībās tiek pārbaudīta korpusa štāba spēja kontrolēt spēku izvietošanu fiktīvas humanitārās krīzes apstākļos.

Augusta beigās Latvijā atradās vairāk nekā 460 NATO valstu karavīru. Vēl precīzi nav zināms, cik liela būs sabiedroto spēku klātbūtne rudenī un ziemā, liecina aģentūras LETA apkopotā Aizsardzības ministrijas informācija.

Latvijā uzturas Dānijas, Vācijas un ASV karavīri. ASV spēki rotācijas kārtībā Latvijas drošību stiprina jau kopš pagājušā gada pavasara, un saskaņā ar ASV amatpersonu teikto šīs valsts militārie spēki turpinās klātbūtni Baltijā tik ilgi, cik vien tas būs nepieciešams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē