Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sējējs: Pēc iepriekšējās spēles sapurinājām komandu un šodien laukumā izgājām ar citu noskaņojumu

Iepriekšējā mačā piedzīvotais pamatīgais zaudējums pret Omskas Avangard licis treneriem pamatīgi sapurināt komandu, tāpēc spēlē pret Novokuzņeckas Metallurg spēlētāji laukumā devušies jau ar pavisam citu noskaņojumu, pēc piektdien aizvadītā mača atzina Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Normunds Sējējs.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas Dinamo, noslēdzot trīs spēļu izbraukuma sēriju Austrumos, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pastarīšu duelī piektdien viesos ar 6:0 (1:0, 5:0, 0:0) sagrāva Novokuzņeckas Metallurg komandu, svinot pārliecinošāko uzvaru šajā sezonā.

"Pēc iepriekšējā mača, kurā zaudējām ar 3:9, kārtīgi sapurinājām komandu, tāpēc šodien puiši izgāja laukumā jau ar pavisam citu noskaņojumu," atzina Sējējs.

"Ļoti labi, ka mēs pirmie guvām vārtus un izvirzījāmies vadībā, bet pēc tam jau veiksmīgi izmantojām un iemetām vārtus skaitliskajā vairākumā," uzvaras iemeslus norādīja treneris.

Rīgas komandā divas reizes izcēlās Miķelis Rēdlihs, bet pa vieniem vārtiem guva Krišjānis Rēdlihs, Gints Meija, Miks Indrašis un Edgars Kulda. Tikmēr Dinamo vārtsargs Jānis Kalniņš atvairīja 24 no 24 metieniem, otro reizi sezonā paliekot "sausā".

Kalniņu slavēja rīdzinieku sesto vārtu autors Kulda.

"Šodien bija laba spēle. Visas četras maiņas nospēlēja līmenī, liekas arī katra maiņa guva pa vārtiem. Jau ar spēles sākumu pildījām trenera norādījumus un spēle izdevās. Janka (Jānis Kalniņš) vārtos labi nostāvēja, kas vienmēr dod pārliecību," klubs citē Kuldas teikto.

Savu vārtu guvumā viņš uzteica maiņas partnerus. "Viņi izdarīja lielāko daļu darba. Georgs (Golovkovs) teicami nostrādāja "forčekā", bet (Nikolajs) Jeļisejevs uz sevi uzvilka aizsargus, kas man deva pietiekami daudz brīvības. Golovkovs ir ļoti labs spēlētājs. Protams, jūtams, ka viņš ilgi nav spēlējis, jo viņam bija ļoti nopietna trauma. Domāju, ka ar katru spēli būs arvien labāk. Šodien viņš arī izkāvās, parādīja raksturu," Kulda uzteica Golovkovu, kurš aizvadīja vien otro spēli Dinamo rindās.

Tikmēr Novokuzņeckas Metallurg galvenais treneris Sergejs Berdņikovs pēc cīņas bija sarūgtināts.

"Teicām, ka pretinieks vēlēsies revanšēties par iepriekšējo zaudējumu, taču hokejisti to neņēma vērā un mūs nedzirdēja. Atvainojos līdzjutējiem un šajā zaudējumā uzņemos vainu es sevīm," sacīja Krievijas kluba treneris. "Mums pietrūka spēles disciplīnas, bez kuras uzvarēt nevar. Zaudējām pelnīti, lai gan šī mums bija principiāla spēle."

Rīgas Dinamo un Novokuzņeckas Metallurg komandas ir līgas pastarītes. Rīdzinieki ar ar 37 punktiem 42 mačos ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 26 punktus. Savukārt Metallurg ar 30 punktiem 43 spēlēs ir vājākā vienība ne tikai Austrumos, bet arī visā līgā.

Rīgas Dinamo pēc Ziemassvētkiem, kurus komanda varēs sagaidīt mājās, vēl divas spēles būs jāaizvada pretinieku laukumā, taču tās jau būs krietni tuvāk, jo 26. un 27.decembrī būs jāspēlē Helsinkos pret Jokerit. Savukārt nākamās mājas spēles Dinamo būs vien 2017.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē