Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Šodien Dienai 22 gadu jubileja

Kurš gan vairs lasa avīzes, un kāds tām vairs ir spēks - šādas replikas nereti nākas dzirdēt, un tur nemaz nav ko taisnoties un izdomāt, ka mediju telpa mūsdienās būtiski atšķiras no tās, kāda tā bija pirms gadiem desmit un divdesmit. Cilvēku straujajā dzīvē ir ienācis internets, un, šķiet, tas aprīs visu. Taču, piedodiet, neviens te mirt negrasās!

Laikraksts Diena jau sen vairs nav plika ziņu lapa, mēs dodamies reportāžās, mēs attīstām dažādus tematus rakstu sērijās, mēs iedziļināmies, pētām, analizējam, mēs protam intervēt, eksperimentēt, galu galā mēs spējam visu to uzrakstīt, un šādas jaudas ne uz pusi nav nevienam interneta medijam.

Tikko esam sākuši pētījumu Kam pieder Latvijas pilsētas?, kurā piedalās desmit žurnālistu. Kurš cits to var atļauties?

Avīze mūsdienās ir kā bāzes kuģis karā, no kura palaistām lidmašīnām jau tālāk raķetes šķīst uz visām pusēm. Un, kad viss ir paveikts, lidmašīnas atkal ir atpakaļ. Pirms gadiem diviem Diena priekšplānā izvirzīja trīs tematus - demogrāfiju, izglītību un enerģētiku. Nenogurdināmi mēs par to rakstījām un rakstām, un patlaban tie visi ir politiķu darba kārtībā. Lūk!

Abonēt vai pirkt avīzi mūsdienās nenozīmē būt pēdējam mohikānim bālģīmju pārņemtā prērijā, bet gan spēju novērtēt un izjust žurnālistiskā spēka un rakstītā vārda priekšrocību. Man ir liels gandarījums, ka Dienai ir tik daudz gudru abonentu, kas to apzinās. Avīze vienmēr būs viedokļu līderu un zinošu cilvēku rokās.

Mēs lepojamies arī ar to visu, kas ar Dienu ir noticis - gan labo, gan slikto -, jo nav vēstures bez kariem, un mēs,Dienas kolektīvs, visus karus esam uzvarējuši. Nevienam redaktoram vai žurnālistam neviens te nav «izskalojis smadzenes», un jelkāda angažētība un izdabāšana Dienai ir sveša.

Diena jau kādu labu laiku arī vairs nav tikai avīze. Tajā radītais saturs un esošā kompetence plūst pa dažādiem citiemDienas radītiem mediju kanāliem. Ziņas var lasīt portālā diena.lv, kultūras aktualitātes meklējamas kulturasdiena.lv, ar iknedēļas žurnālu 5Diena esam pārstāvēti planšetdatoru vidē, ar kinoDienu nopietni esam iekāpuši mobilo aplikāciju tirgū, un mūsu autoru domas meklējamas arī sociālajos tīklos.

Piemēram, Dienas Kultūras nodaļas vadītājai un kinokritiķei Ditai Rietumai tviterī ir vairāk sekotāju nekā trim pēdējiem kultūras ministriem kopā.

Par modernu mediju Eiropā sauc to, kurš ir pārstāvēts četrās mediju platformās - drukātajā izdevumā, internetā, planšetdatoros un mobilajos telefonos. Mēs būsim piecās, bet, kas būs piektā, uzzināsiet jau pavisam drīz. Tādi mēs esam - vienmēr intriģējoši, moderni un daudzpusīgi. Prieks būt kopā!

P.S. Tikai šodien! Ja arī Tev 23. novembrī ir dzimšanas diena, zvani Abonentu servisam 67000624 un saņem dāvanu – jubilāra cenu laikraksta Diena abonementam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē