Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Straujuma: Koalīcijai jāvienojas par 80 miljonu aizdevumu airBaltic vai jārod cits risinājums

Valdošās koalīcijas politiskajiem spēkiem ir kopā jāvienojas par 80 miljonu eiro aizdevuma izsniegšanu nacionālajai lidsabiedrībai airBaltic vai arī jārod cits situācijas risinājums, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Taujāta, vai pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iebildumiem pret šo aizdevumu būtu jāmeklē opozīcijas atbalsts, Straujuma uzsvēra, ka vēl tiksies ar nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kā arī Vienotības pārstāvjiem.

Valdības vadītāja pieļāva, ka, iespējams, koalīcijai nākamnedēļ būtu jāsanāk kopā un jāvērtē, "vai ir cits risinājums, vai arī tad jāvienojas, ka ir atbalsts 80 miljoniem".

"Risinājums ir jāatrod. Kāds tas būs - to es šodien vēl nevaru pateikt," teica Straujuma. Viņa arī atkārtoti pauda, ka šis 80 miljonu aizdevums neesot saistīts ar budžeta pieņemšanu un par to tiks balsots atsevišķi.

Premjerministre akcentēja, ka airBaltic ir stabila kompānija un ir svarīgas jaunas investīcijas. Uzņēmumam jāveic "zināmi maksājumi, bet tā nav maksātnespēja", piebilda Straujuma.

Viņa arī norādīja, ka šodienas koalīcijas partneru sanāksmē nebija diskusijas par bijušā satiksmes ministra Anrija Matīsa (Vienotība) demisijas pieprasīšanu.

Jau ziņots, ka valdība otrdien aiz slēgtām durvīm atbalstīja Prudentia atrasto nacionālās aviokompānijas airBaltic finanšu investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš par 52 miljonu eiro ieguldījumu iegūs 20% airBaltic akciju, savukārt valsts aviosabiedrībā ieguldīs 80 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē