Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Točs: Kāpēc Rihardam Kozlovskim var gadīties iespringt?

Īsti nav saprotama Nacionālās apvienības iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim dotā trīs mēnešu pārbaudes laika jēga. Vai šajā laikā ir iecerēti vēl kādi nozīmīgi skandāli uz ielām? Un kāds grib ietekmēt iekšlietu ministra rīcību uz priekšu?

Saprastu, ja iekšlietu ministra demisija tiktu pieprasīta par būtiskām kļūdām nozares darbā, kuru novēršanai tiktu doti trīs mēneši. Taču neko nopietnu iekšlietu ministram nepārmet. Faktiski viņam pārmet, ka policija 16. martā ievēroja likumu un ministrs uz savu galvu nemetās putrā, kuras ievārīšanā nav vainīga viņa sistēma.

Bijušais policijas priekšnieks Juris Rekšņa ir skarbs. «Nevis policija deva atļauju pretēji stāvošām pusēm karot, bet politiķi šādu atļauju deva. Un tagad no slimas galvas problēmu mēģina pārvelt uz veselu galvu,» teic Juris Rekšņa. Viņš uzsver, ka policija ar saviem uzdevumiem tika galā, masu nekārtības nepieļāva. Gudrīšiem Rekšņa iesaka paklusēt un paspēlēties ar scenārijiem. Ja kāds, piemēram, Kozlovskis, ieņemtu pozīciju uz vienu vai otru pusi, Rekšņa pieļauj, ka «rezultātā mēs dabūtu masu nekārtības, izdauzītus logus, lielu klopi. Bet sliktākajā gadījumā - barikādes uz ielām un 13. janvāri.»

Un tūlīt ir skaidrs - kādam patiktu, ja ministrs būtu iejaucies, jo tas tieši to, ko min Rekšņa, varētu provocēt. Iespējams, izsaukt daudz nepatīkamākus notikumus pie Brīvības pieminekļa un līdz ar to daudz plašāku viļņošanos sabiedrībā. Jo kāds cer uz tieši tādu sabiedrības sašķelšanos, kāda bija vērojama pērnā valodas referenduma laikā.

Tā saucamajām latviešu partijām ir grūti laiki. Tāpēc baidos, ka kāds nopietni apsver arī tādu domu kā tīšas provokācijas publiskajā telpā. Šiem cilvēkiem ir nepieciešama šķelšanās, kas veidotu nepārvaramu emocionālu barjeru latviešu vēlētājam nobalsot par Saskaņas centru, jo, iespējams, ka viņi citu iespēju neredz.

Pēdējā Latvijas faktu aptauja liecina, ka vairāk nekā puse jeb 54,4% vēlētāju Rīgā atdotu savas balsis par SC. Par NA balsotu 6,1% rīdzinieku, par Vienotību 5,8%, pārējie zem 5%.

Gaidāmās pašvaldību vēlēšanas nebūs vienkāršas vēlēšanas. Ja Rīgas domes vēlēšanās ievērojams skaits latviešu vēlētāju tik tiešām nobalsos par SC, maisam gals būs vaļā. Ja pašreizējās varas un pusopozīcijas partijas turpinās izgāzties ar tikpat lielu švunku, kā to dara pašlaik, savukārt nekāds jauns politiskais piedāvājums neradīsies, SC iegūs gan protesta, gan cerību vēlētāja nišas. Respektīvi, par viņiem var nobalsot tie, kuri parasti balso par jaunajiem sarakstiem, kas katrās vēlēšanās vienmēr tiek radīti. Maz ticams, ka šādu lomu pilnībā spēs izpildīt Einara Repšes vadītais uzņēmēju saraksts. Bet cita nav un var nebūt.

Tāpēc iekšlietu ministram var gadīties iespringt. Jo spēle ir uz visu banku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē