Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Meja vēlas vienlaicīgas sarunas par Brexit un nākotnes attiecībām

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja svētdien pārraidītā intervijā paziņojusi, ka sarunām par Lielbritānijas tirdzniecību nākotnē ar Eiropas Savienību (ES) jānotiek vienlaikus ar Brexit sarunām.

ES 27 dalībvalstu līderi savukārt sestdien Briselē vienbalsīgi pieņēma stingras vadlīnijas divus gadus ilgajām sarunām par Lielbritānijas izstāšanos no bloka. Šīs vadlīnijas paredz sarunās ievērot pakāpenību, tas ir, sākotnēji vienoties par Lielbritānijas izstāšanās nosacījumiem, tostarp par Apvienotajā Karalistē šobrīd dzīvojošo pārējo ES dalībvalstu pilsoņu tiesībām un par izstāšanās "rēķinu", un tikai pēc tam pāriet pie sarunām par turpmākajām Lielbritānijas un ES attiecībām.

Meja britu raidorganizācijas BBC Endrū Marra šovā atzina, ka "ES līderi vēlas sākt sarunas par naudu," ar to domājot izstāšanās "rēķinu", kas aplēsts uz 60 miljardiem eiro.

Tomēr Meja piebilda, ka "sarunu beigās jābūt skaidram ne tikai par Brexit nosacījumiem, (..) bet arī to, kādas būs mūsu attiecības nākotnē".

Premjere norādīja, ka abas puses ir vienisprātis par nepieciešamību ātrāk apspriest vairākus jautājumus, tostarp par Apvienotajā Karalistē šobrīd dzīvojošo pārējo ES dalībvalstu pilsoņu tiesībām un pārējās dalībvalstīs dzīvojošo Lielbritānijas pilsoņu tiesībām.

Top komentāri

un vairāk neko
u
nevēlies, Terēzīt? ja tu pati izvēlējies iet prom, tad sarunas ir uz mūsu noteikumiem, nevis taviem :D tev taču nav 14 gadiņu, laiks saprast?
Ksenofonts
K
Stratēģija sarunām ar mejokrātiem. 1. Maksimāli stingra nostāja 2. Sūtīt Terēzīti dillēs katru reizi, kad viņa kaut ko piedāvā 3. Ja nevar vienoties - maksimāli riebīgs variants. 4. Mīļie tautieši var neuztraukties, jo bez Breksitānijas ir vēl Īrija, Kanāda un Austrālija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits