Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Būs divu dienu trieciencikls

Ar piešprici no Ziemeļamerikas - tādi būs Latvijas hokeja izlases nākamie pretinieki pasaules čempionātā Krievijā. Divas spēles būs jāaizvada divās dienās. Piektdien jātiekas ar progresējošo Dāniju, bet sestdien - ar Ziemeļamerikas trijnieku noformējušo Kazahstānu. Ir ļoti svarīgi šajos mačos gūt panākumus, lai varētu cerēt turpināt cīņu par vietu labāko astoņniekā un lai pēdējā spēlē ar Norvēģiju nebūtu jāraizējas par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Dāņi uz Maskavu atveduši trīs NHL uzbrucējus. Sevišķi jāizceļ 20 gadu vecais Nikolajs Ēlerss, kurš savā debijas sezonā Vinipegas Jets rindās 72 mačos guva 15 vārtus un atdeva 23 rezultatīvas piespēles, un Ronaldam Ķēniņam labi pazīstamais Vankūveras Canucks spēlētājs Janniks Hansens. 30 gadu vecais uzbrucējs pasaules spēcīgākajā līgā aizvadījis 537 spēles, un pēdējā no tām izcēlās ar 22 iemestām ripām 67 mačos. Stabils NHL spēlētājs ir arī Monreālas Canadiens uzbrucējs Larss Ēlerss. Dānijas vārtus čempionāta pirmajās trīs spēlēs sargāja Sebastians Dāms, un ar 93,75% atvairīto metienu viņš ir tiktāl otrs labākais vārtsargs čempionātā, mazliet apsteidzot Elvi Merzļikinu (92,59%).

Kazahstānas izlases triecienspēku veido pirmais uzbrucēju trijnieks ar trim naturalizētajiem ziemeļamerikāņiem - Naidželu Dousu (4 spēlēs 2 vārti un 4 piespēles), Brendonu Bočenski (4, 1+1) un Dastinu Boidu (4, 2+2). Visiem trim ir vērā ņemama NHL pieredze, taču, neskatoties uz augsto rezultativitāti, šai trijotnei ir arī viens no sliktākajiem lietderības koeficientiem komandā, un, šķiet, aizsardzībā viņi nelien ārā no biksēm, taču tas varētu būt citādi mačā ar Latviju, kas viņiem, iespējams, izšķirs - palikt elites divīzijā vai ne. Kazahstānas izlasē netrūkst augumā raženu un smagu spēlētāju, kas atsevišķās epizodēs ir pārāk lēni.

Latvijas izlasei gaidāmajos mačos diemžēl nevarēs palīdzēt komandas rezultatīvākais spēlētājs Miķelis Rēdlihs. Spēlē pret Šveici gūtā ceļgala savainojuma dēļ viņam čempionāts ir beidzies, un uzbrucējs dosies ārstēties uz Rīgu. Miķelis ceturtdien tik vien paguva kā nostāties komandas kopbildei, bet no ledus nonāca gandrīz uz vienas kājas. Viņa vietā ceturtdienas treniņā otrajā maiņā spēlēja Kaspars Daugaviņš. Pārējās maiņas bija šādas: Indrašis - Girgensons - Meija, A. Širokovs - Pavlovs - Ķēniņš un E. Kulda - Bičevskis - Ābols. Varbūt jaunajos virknējumos beidzot spēle sāks vesties Daugaviņam, Zemgum Girgensonam un Ronaldam Ķēniņam, no kuriem tiek gaidīta līderu cienīga spēle. Minimačā Girgensona maiņa Elvja Merzļikina vārtos sameta vairāk ripu nekā Džeriņa piecinieks.

Par spīti tam, ka čempionāts sākts ar četriem zaudējumiem un diviem punktiem, Latvijas izlasei vēl aizvien ir iespējas gan tikt labāko astoņniekā, gan izkrist no augstākās divīzijas, tāpēc šīs divas spēles būs svarīgas.

Pēc zaudējuma Šveicei LHF prezidents Kirovs Lipmans esot nopietni parunājis ar galveno treneri Leonīdu Beresņevu. Varbūt tāpēc pēdējais pēcspēles preses konferencē bija mazliet tiešāks un skarbāks nekā līdz tam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pret Dāniju (13.V 20.15)

Pasaules čempionātos: 4 uzvaras, 0 neizšķirtu, 2 zaudējumi - 6:2 (1994), 9:2 (1995), 5:3 (1996), 4:2 (2003), 2:3 (2011), 0:2 (2012)
Olimpiskajās spēlēs: -
IIHF rangā: 15. vieta
2015. gada PČ: 14. vieta

Pret Kazahstānu (14.V 20.15)

Pasaules čempionātos: 3 uzvaras, 0 neizšķirtu, 0 zaudējumu - 7:2 (1998), 3:1 (2004), 5:4 (2014)
Olimpiskajās spēlēs: 0 uzvaru, 0 neizšķirtu, 1 zaudējums - 2:5 (2006)
IIHF rangā: 17. vieta
2015. gada PČ: 1. vieta I divīzijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lukašenko medības

Baltkrievija pirmdien pasludinājusi Vācijas sabiedrisko raidorganizāciju Deutsche Welle (DW) par "ekstrēmistisku" organizāciju un aizliegusi tās darbību.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?