Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +28 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Horoskopi

Svētdienas pusdienlaikā Vecāķu pludmalē cilvēku kustība tik intensīva kā darbdienas pēcpusdienā Rīgas ielās. Ja būs gribējies izbēgt no burzmas, nāksies piedzīvot vilšanos... Par spīti saulītes centieniem sildīt, no jūras nāk aukstums kā no atvērta ledusskapja, un prātīgi darījuši tie, kas pastaigā devušies ziemas cienīgos tērpos.

Bērni un suņi skraida, ģimenītes badīgi plūc pūpolus kāpās augošajos kārklos. Taču pavasaris jūrmalā atnesis ne tikai cilvēku masas, bet arī atkritumus. Daļu izskalojusi jūra, daļa «izdīgusi» kāpās, nokūstot sniegam. Jādomā, ka pludmales apsaimniekotājs ķersies pie satīrīšanas, un arī Lielās talkas ieskaņas nav aiz kalniem. Šogad līdzās talkošanas aktivitātēm talkas rīkotāji uzsākuši arī Zaļo referendumu - ar tautas balsojumu palīdzēt veidot Latviju kā videi un cilvēka veselībai labvēlīgu valsti ar augošu ekonomiku un augstu dzīves kvalitāti, panākt, ka šāda virzība būtu viena no valsts prioritātēm, kas dotu priekšroku tām aktivitātēm, saimnieciskajai darbībai, izglītībai, zinātnei un pašvaldību attīstības plāniem, kas veicina mērķtiecīgu šo mērķu sasniegšanu. Nobalsot var interneta vietnē www.talkas.lv. Zaļo aktivitāšu šopavasar netrūkst, piemēam, a/s Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar Valsts izglītības un satura eksaminācijas centru aicina skolas un skolēnus no visas Latvijas piedalīties konkursā Es gribu - es šķiroju! Stiklu!. Konkurss norisināsies vairākās kārtās, un to laikā skolēni aicināti sagatavot radošus foto un video stāstus, bet skolas tiks nodrošinātas ar mācību materiāliem par atkritumu šķirošanu. Aktīvākajās un radošākajās skolās notiks stikla šķirošanas treniņnodarbības TV personību Annas Rozītes un Kaspara Zlidņa vadībā, kā arī oriģinālāko darbu autori saņems individuālas veicināšanas balvas. Bet tiem, kas vēlas sākt šķirot atkritumus, atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums Zaļā josta laidis klajā mobilās aplikācijas Atkritumu šķirošana atjauninājumu, kurā ietverta virkne uzlabojumu, padarot atkritumu šķirošanu vēl vienkāršāku un pieejamāku ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Aplikācija turpmāk pieejama arī krievu valodā, kā arī atkritumu nodošanas vietu karte papildināta ar vēl plašāku otrreizējo izejvielu savākšanas vietu adresēm. Aplikācija piedāvā biežāk sastopamās sadzīves un bīstamo atkritumu kategorijas, kuras sīkāk iedalītas izplatītākajos atkritumu veidos, darbojoties kā rokasgrāmata pareizai atkritumu šķirošanai ikdienā. Aplikācija pieejama Android un iOS lietotājiem lejupielādei bez maksas, kā arī lietojama bez interneta pieslēguma. Tiem, kam gribas pārtikas aptēriņa apradumus padarīt zaļākus, iesaku sekot līdzi biedrības homo ecos: kampaņai Beidz spēlēt pārtikas cirku!, par ko stāstīsim Dabas Dienas nākamajos numuros. Zaļā domāšana nav iespējama bez labvēlīgām attiecībām mūsu pašu, cilvēku, starpā, tāpēc, atsaucoties uz iepriekšējā numurā publicēto interviju ar dabas blogeri Julitu Klušu, ņemu vērā viņas lūgumu - Julita ar publikācijas starpniecību vēlējās izteikt īpašu pateicību sava bloga Dziedava.lv palīgiem un atbalstītājiem Ansim Opmanim, Viesturam Vintulim, portālam Dabasdati.lv un žurnālam Vides Vēstis Anitras Toomas personā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Seši tūristi miruši Grieķijas rekordkarstumā

Jau seši tūristi zaudējuši dzīvību šomēnes, dodoties pārgājienos Grieķijā, neskatoties uz varasiestāžu brīdinājumiem būt īpaši uzmanīgiem valsti piemeklējušā karstuma viļņa laikā, vēsta Deutsche Wel...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?