Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Mācīties, spēlējot ar īstu grupu

Latvijā radīta aplikācija, kas piedāvā apgūt populāras dziesmas, spēlējot kopā ar īstu grupu, baudot izcilu skaņas kvalitāti un patiesas emocijas. Aplikācijas SongBand radītāji sola, ka tas būs aizraujošs veids, kā apgūt savu mūzikas instrumentu, spēlējot kopā ar profesionāliem mūziķiem.

SongBand ir pirmā un šobrīd vienīgā iPad aplikācija, kurā vienlaikus pieejamas gan notis un tabulatūras, gan augstas kvalitātes audioskaņa visiem dziesmā dzirdamajiem mūzikas instrumentiem un vokālam. Tas sniedz iespēju dzirdēt, kā dziesmu izpilda profesionāli mūziķi, kā skan katrs instruments atsevišķi un kā - visi kopā. Dziesmas ir pielāgotas apguvei uz klavierēm, ģitāras, basģitāras, bungām, kā arī solo instrumentiem un vokālam.

Lai gūtu prieku no muzicēšanas kopā ar grupu, ir nepieciešamas priekšzināšanas instrumenta spēlē, taču atkarībā no dziesmas sarežģītības pakāpes tās var būt arī ļoti minimālas. «Aplikāciju esam veidojuši tā, lai ar to darboties būtu pēc iespējas interesantāk - dziesmas atbilst dažādiem sagatavotības līmeņiem, līdz ar to ir iespējams attīstīties un augt. Arī cilvēkam, kas jau ilgstoši apgūst kādu mūzikas instrumentu, būs interesanti muzicēt kopā ar SongBand, jo spēlēt kopā ar aplikāciju ir kā spēlēt kopā ar citiem mūziķiem - tiek radīts konteksts, vide, kurā paša spēlētā instrumenta partija iegūst jaunu skanējumu. Aplikācija attīsta spēju ieklausīties, sadzirdēt, ritma izjūtu,» skaidro viena no aplikācijas izveidotājām, ģitārspēles skolotāja Lauma Kazāka. SongBand būs pieejama iPad lietotājiem visā pasaulē aplikāciju veikalā Appstore 2016. gada sākumā, taču jau tagad ir iespējams pieteikties aplikācijas bezmaksas testēšanai - tikai jāatraksta uz e-pastu [email protected].

Ideja par aplikācijas izstrādi radās mūzikas skolā Muzikālā darbnīca. «Izveidojot pirmo skolas ansambli, mēs pārliecinājāmies, ka spēlēšana kopā ar citiem ir ne vien jautrs un sirsnīgs process, bet arī veicina audzēkņu motivāciju spēlēt un mājās trenēties, attīsta mūziķim - gan amatierim, gan profesionālim - nepieciešamās prasmes un iemaņas. Ansamblī kopā ar audzēkņiem spēlēja arī skolotāji, kas apstiprināja ideju, ka jaunie talanti mācās ātrāk, ja viņiem ir iespēja praktiski mācīties kopā ar profesionāļiem. Šajā ansamblī radās ideja par aplikāciju - gluži vienkārši vēlējāmies, lai šo vērtīgo pieredzi gūtu pēc iespējas vairāk audzēkņu. Tas izvirzīja trīs galvenos uzstādījumus aplikācijas veidošanai: aizraujoša ideja, ērta lietošana, augsta skaņas kvalitāte,» stāsta Lauma. Aplikācija izveidota mūzikas skolā, tāpēc padomāts ne tikai par skolēniem, bet arī par mūzikas skolotājiem - ar SongBand ir iespējams dažādot mūzikas nodarbību saturu, veidot secīgu apmācību, pielietot to gan nodarbībās, gan mājas uzdevumos. SongBand galvenokārt ir veidota kā palīgs populārās mūzikas skolotājiem, bet to iespējams izmantot arī mūzikas stundās vispārizglītojošajās skolās.

Aplikācija tapusi ar grantu programmas Atspēriens atbalstu. Tas ļāva 2015. gada janvārī uzsākt darbu pie aplikācijas programmēšanas sadarbībā ar IT izstrādes uzņēmumu 8bit, kā arī tika radīta aplikācijas komanda, kurā patlaban ir seši cilvēki. Skaņu ierakstu procesā izveidota sadarbība arī ar vairāk nekā 20 Latvijas mūziķiem - Valteru Frīdenbergu (Putnu balle), Reini Jauno (Draugu orķestris), Valteru Sprūdžu (Flame & The Rolltones, Instrumenti, fonds Viegli u. c.), grupas MC orķestris dalībniekiem u. c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?