Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Par līgumu nesatraucas

Vienīgais pilntiesīgais Latvijas hokejists pasaules spēcīgākajā līgā NHL Zemgus Girgensons Ziemeļamerikā aizvadīja ne pārāk sekmīgu sezonu. Arī pasaules čempionātā Maskavā viņam īstie partneri vēl nav atrasti, un teju katru spēli Zemgum jāmeklē kopīga valoda ar citiem komandas biedriem. Čempionāta sākumā no kapteiņa asistenta gaidīja rezultatīvu sniegumu, bet pēdējos mačos viņam uzticēta pretinieku līderu neitralizēšana. Girgensonam šovasar beidzas NHL līgums, tāpēc uzreiz pēc pasaules čempionāta viņa aģentiem nāksies sēsties pie sarunu galda ar Bufalo Sabres vadību.

Pasaules čempionātā Latvijai ir diezgan labs skaitliskais vairākums, bet tavai vairākuma brigādei ar tā realizāciju klājas mazliet sliktāk. Ko tieši jūs cenšaties izdarīt vairākumā?

Mūsu maiņa vairāk cenšas iemest «netīrākus» golus. Kā saka, «ar gaļu».

Tavai maiņai regulāri tiek uzticēta pretinieku līderu neitralizēšana: pret Krieviju mēģinājāt uzpasēt Dacjuka maiņu, pret Kazahstānu - ziemeļamerikāņu trijnieku?

Jā, pret Kazahstānu bija tāds uzstādījums sākumā, bet spēles gaitā sapratām, ka grūti tam izsekot. Es domāju, ka tajā mačā visi puiši baigi cīnījās, tāpēc visa komanda bija pelnījusi šo uzvaru.

Kā jūties Eiropas hokejā?

Viss, protams, ir mazlietiņ citādāk. Taču es nevarētu teikt, ka man nepatīk šāds hokejs.

Vai mēs vēl turpinām cīņu par ceturtdaļfinālu?

Tas jāskatās tabulā, jāseko tam, vai citas komandas saglabās mums šādu iespēju. Protams, ka nākamajā spēlē tik un tā jācenšas uzvarēt.

Kas tevi gaida tuvākajā nākotnē?

Vispirms man ir jāpabeidz šis čempionāts, un tad jau redzēs, kas notiks ar līguma darīšanām. Kad izrunāsim visu par līguma pagarināšanu, tad jau redzēs.

Bet vismaz kvalifikācijas līgums tev jau ir piedāvāts?

Nē, mēs esam runājuši par līgumu, bet par kvalifikācijas līgumu sarunu vēl nav bijis (ja līdz 23. jūnijam Sabres nepiedāvās Zemgum pat kvalifikācijas līgumu, kas ir 105% apmērā no iepriekšējā atalgojuma, hokejists kļūs par neierobežoto brīvo aģentu, ar kuru līgumu drīkst parakstīt jebkurš NHL klubs).

Tātad tavā gadījumā līguma parakstīšana varētu notikt tuvākā mēneša laikā?

Ja godīgi, tā īsti nemaz nezinu. Tas jau būs tā, kā aģenti visu sakārtos. Es tajā visā tā baigi neiesaistos. Tas nav īsti mans darbs.

Bet tu esi mierīgs par atrašanos bez līguma nākamajai sezonai?

Jā, jā, man vispār par to nav ne mazākā satraukuma. Kā būs, tā būs. Nav īsti manos spēkos šobrīd kaut ko mainīt. Tas ir aģentu darbs.

NHL līgumu sakarā vissvarīgākais esot pēdējā sezonā parādītais sniegums, un tev personiski tas laikam nebija labākais gads.

Jā, protams, pēdējā sezona nosaka ļoti daudz. Manā gadījumā tas viss, protams, mazlietiņ pavelk uz leju iespējas (tikt pie lielākas algas), bet iepriekšējie gadi bija labi, tāpēc es nedomāju, ka manā gadījumā viņi skatīsies tikai uz pēdējo gadu. Tas, protams, ietekmēs līguma pārrunas, bet tas nebūs noteicošais faktors, kā būs tālāk.

Tev ir principiāli, lai tas būtu vienvirziena līgums?

Tas ir aģentu darbs. Protams, es ceru, ka tas būs vienvirziena līgums. Ja godīgi, es pat neesmu domājis par divvirzienu līgumu.

Ir maz ticams, ka tev piedāvās divvirzienu līgumu, un tomēr - vai tu tādu pieņemtu?

Tad es prasītu padomu saviem aģentiem. Man pat īsti nav zināšanu par to, kā šādos gadījumos viss notiek.

Tu uzticies saviem aģentiem. Iepriekš nekādas apdedzināšanās nav bijis?

Nē. Man ir viens un tas pats aģents jau no 15 gadu vecuma. Viņi tiešām vienmēr visu izdarījuši pareizi, vienmēr teikuši man taisnību un nekad nav apčakarējuši ne ar vienu komandu.

Ziemeļamerikā esi iejuties gandrīz kā mājās?

Ja tik ilgi dzīvo tur, tad iejūties. Es Amerikā esmu jau septiņus gadus, no 15 gadu vecuma. Skaidrs, ka sāc pierast pie dzīves tur, bet vienmēr ir forši arī atgriezties mājās.

Bufalo kā pilsēta laikam nav elitārākā ASV?

Nu, tā nav kā lielpilsēta, bet Bufalo ir ļoti jauka pilsēta. Iedzīvotāju ziņā tā nav liela, taču tur ir ko darīt. Ir daudz visādu ēstuvju, un viss pārējais arī ir kārtībā. Ja skatās tieši no hokeja viedokļa, tad tā ir ļoti laba pilsēta - forši fani un var fokusēties tikai hokejam. Nav tā kā, piemēram, Ņujorkā vai Čikāgā, kur tu vari aizpeldēt pilsētā un pazust uz dažām dienām (smejas).

Tev ir svarīgi dzīvot pilsētā, kura patīk. Vai tomēr galvenais ir hokejs kaut vai tuksnesī?

Hokejs ir primārais, bet, ja tu labi jutīsies ārpus laukuma, arī spēlēsi labāk. Kāds neliels faktors pilsēta tiešām ir, bet, kā jau es iepriekš teicu, Bufalo tiešām ir jauka pilsēta, kurā esmu iejuties, un man tur ļoti patīk.

Sabres turpina uzlabot komandu un cer uz atgriešanos Stenlija kausa izcīņā. Tu tici tam, ka tas notiks jau pavisam drīz, vai arī komandas pārbūve varētu prasīt vēl vairāk laika?

Domāju, ka jau drīz varētu būt uzlabojumi. Ja paskatās šīs sezonas tabulā, var redzēt, ka nemaz tik daudz punktu iekļūšanai play-off mums netrūka. Ja vēl jaunie spēlētāji kļūs apzinīgāki un veterāni paliks, domāju, viss būs kārtībā un varēsim cīnīties par augstākām vietām.

Tev ļoti labi klājas tieši mačos ar Detroitas Red Wings. Kāds tam ir izskaidrojums?

Tas man pašam nav zināms. Katram tā parasti ir, ka ir kāds tā saucamais rezultativitātes punktu sponsors, un tiktāl Detroita ir vislielākais sponsors man (smejas).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?