Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Par skatītājiem cīnās ar cenu un atlaidēm

Īstā cīņa par skatītāju sāksies pēc 15.decembra, kad komerctelevīzijām jāsniedz atbilde, kuras no tām nākamgad būs skatāmas bez maksas, bet kuras - tikai par maksu. Tiem iedzīvotājiem, kam analogās TV apraides pārtraukšanas gadījumā draudēs palikšana bez iemīļotajām pārraidēm, nāksies izvērtēt izdevīgāko piedāvājumu un izvēlēties starp Lattelecom digitālo virszemes televīziju vai daudzajiem kabeļtelevīzijas operatoriem.

Potenciālajiem klientiem tiek piedāvāti arvien vilinošāki piedāvājumi. _Lattelecom_ digitālās TV bezmaksas pakete, kurā patlaban ietilpst abi sabiedriskās televīzijas kanāli un LNT, TV3 un TV5, var nebūt pievilcīgākais risinājums, ja TV3 un LNT nolems kļūt par maksas kanāliem un vairs paketē neietilps.

Tomēr martā

Komerckanāli vēl nav oficiāli paziņojuši, vai nodrošinās bezmaksas pārraides Lattelecom digitālajā virzemes TV vai kļūs par maksas kanāliem, taču Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) paziņojusi, ka ar Latvijas Televīziju panākta vienošanās - no 1.marta uz digitālo apraidi pāries ne vien LTV7, kā ziņots iepriekš, bet arī LTV1. Oficiāli lēmums tiks pieņemts 10.decembrī. NRTP komerckanāliem devusi laiku līdz 15.decembrim izlemt, kādā statusā tie turpmāk darbosies - kļūs par maksas kanāliem vai turpinās bezmaksas apraidi. TV5 pārraides analogajā tīklā pārtrauca jau 1.decembrī. Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča norāda, ka joprojām turpinās sarunas ar komerckanāliem par to digitālo apraidi, tādēļ pagaidām Lattelecom nevēlas minēt, «kā būtu, ja būtu». Patlaban Lattelecom ir līgums ar LTV par ciparu apraidi bezmaksas paketē. Vēlmi iekļauties virszemes TV paudusi TV24. Tāda iespēja pieļauta arī attiecībā uz krieviski raidošo PBK. «Esam atvērti jebkuram citam televīzijas kanālam, kurš gribētu skatītājiem būt pieejams bez maksas,» paziņoja K.Gabriloviča. Noklusušas runas par dekoderu iegādes iespējamo kompensēšanu mazturīgajiem iedzīvotājiem no valsts līdzekļiem - tas, visticamāk, nenotiks. Lattelecom piedāvās dekoderus nomāt, bet tiem, kam dekoderi ir īpašumā, atliks tos uzstādīt un skatīties jau minēto bezmaksas paketi. Jāmaksā būs tikai tiem, kas gribēs redzēt vairāk kanālu. Dekoderi, kuru cena ir ap 30-40 latu, vai noma par Ls 1,98 mēnesī ir aktuāla tikai tiem skatītājiem, kuriem tie jau nav iebūvēti televizoros.

Atkarīgs no dzīvesvietas

Kopumā Latvijā telepakalpojumus sniedz ap 60 kompāniju. Lētākais iespējamais pieslēgums bieži vien ir atkarīgs no klienta dzīvesvietas. Piemēram, kompānijas IZZI lētākā programmu pakete Ētera plus Rīgā maksā 5,50 latu par 13 kanāliem, bet ārpus Rīgas - Talsos vai Rēzeknē - Ls 4,50, pastāstīja IZZI sabiedrisko attiecību speciālists Artis Jurkevics. Ārpus Rīgas šajās paketēs gan ietilpst tikai 9-10 kanāli, redzams IZZI piedāvājumā interneta mājaslapā. Valmierā par Ls 4,60 IZZI piedāvā pamata paketi ar 31 kanālu. Nemainīgi visās šajās paketēs iekļauti tie kanāli, kurus pašlaik vēl iespējams redzēt bez maksas analogajā apraidē. Maznodrošinātajiem sola atlaidi no lētākās paketes summas.

Viasat lētākais piedāvājums par Ls 5,90 ietver 18 populārāko kanālu un papildu līdz pat 12 nekodētiem kanāliem, kas visā valsts teritorijā pieejami ar satelīta signālu, norādīja Viasat Latvija vadītājs Valts Ermansons. Viasat uztvērējs un satelīta antena tiek nodrošināti bez maksas, un tiem nav atsevišķa mēneša maksājuma, slēdzot līgumu uz 24 vai 36 mēnešiem.

Baltkom, kam ir lielākā kabeļtelevīzijas tirgus daļa (ap 30%), klientus pievilina ar bezmaksas pieslēgumu, bezmaksas abonēšanu pirmajā mēnesī, pirmo pusgadu abonēšanas maksa ir ar 50% atlaidi - Ls 2,75, pēc tam Ls 5,49. Akcijas piedāvājuma atlaides var izmantot, slēdzot līgumu uz 24 mēnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?