Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Prāga briest hokeja pavasarim

Spēlēt vai nespēlēt - tāds jautājums ar hamletisku novirzienu tirda Čehijas leģendāro hokejistu Jaromiru Jāgru. Pašlaik 43 gadus vecais uzbrucējs pagājušajā gadā pēc pasaules čempionāta Minskā paziņoja par punkta pielikšanu savai karjerai izlasē. Šajā pavasarī pasaules čempionāts tiks aizvadīts Prāgā un Ostravā, un Stenlija kausa izcīņā neiekļuvušā Floridas Panthers veterāns pakļuvis zem liela mājinieku fanu spiediena.

Visu savu karjeru vairāku rekordu īpašnieks Jāgrs spēlēja ar 68. numuru. Par godu Prāgas pavasarim. Tieši Čehijas hokeja izlases krekls ar 68. numuru un uzbrucēja uzvārdu uz tā Prāgas ielās ir arī teju vienīgais priekšvēstnesis tam, ka galvaspilsētā tuvojas īpašs hokeja pavasaris.

Astronomiskais pavasaris tur jau iestājies: viss uzziedējis, paši čehi pa pilsētu mēdz pārvietoties šortos un kreklos ar īsajām piedurknēm - tik silts ir saulē. Taču hokeja pavasara iestāšanās vēl jāgaida līdz 1. maijam, kad tiks dots starts čempionātam. Lai arī Jāgrs ar komandu ir jau kopš aprīļa sākuma, nevienā pārbaudes spēlē veterāns līdz šim vēl nav piedalījies, un fani nepacietībā gaida leģendas galīgo lēmumu. Līdzjutēju aptaujās čehu medijos gandrīz deviņi no desmit respondentiem pauduši pārliecību, ka pieredzējušais hokejists ir nepieciešams komandai, kas cer savu skatītāju priekšā izcīnīt zelta godalgas, un tikai ap 15% aptaujāto ir pretējās domās.

«Mēs par to runājām. Viņš uzskata, ka Čehijai ir labi spēlētāji, kuriem Jāgrs nevēlas aizšķērsot ceļu. Es viņam paskaidroju, ka sastāvu izvēlēšos es. Jā, tas nebūs tas pats Jarda Jāgrs, kāds bija 25 gadu vecumā, taču, manuprāt, viņam ir milzu pieredze, kas var mums palīdzēt, kā tas bija pagājušajā gadā,» čehu faniem svarīgāko jautājumu komentēja izlases galvenais treneris Vladimirs Ružička.

Vietējo mediju pārstāvji uzskata, ka Jāgrs pauzē ar lēmuma pieņemšanu daļēji arī tāpēc, ka baidās no iespējamā kritikas viļņa neveiksmes (palikšanas bez medaļām) gadījumā. Sak', tad veterāna iekļaušana sastāvā varētu būt galvenais iemesls, uz ko visi censtos novelt vainu. Iespējams, tieši tāpēc Ružička grasās sastāvā iekļaut arī Jaromira vienaudzi Martinu Ručinski, kurš pašlaik Litvinov kreklā cīnās par Čehijas čempionu titulu. Sērijā līdz četrām uzvarām otrdien Trinec panāca izlīdzinājumu (3-3), un izšķirošā finālspēle tiks aizvadīta ceturtdien.

Ružička plāno abus 43 gadus vecos uzbrucējus likt vienā maiņā, ja vien abiem veselība to ļaus. Pats Jāgrs izteicies, ka viņa gala lēmums par dalību čempionātā Prāgā būs saistīts ar treniņnometnē redzēto - vai viņš būs tur konkurētspējīgs vai ne. Kopš februāra maiņas darījuma, pēc kura čehu leģenda pārcēlās uz Floridas Panthers, 19 NHL rekordu īpašnieks Jāgrs teju atguvis kārtējo otro jaunību: 20 mačos «panteru» kreklā viņš guva 18 rezultativitātes punktus (seši vārti un 12 rezultatīvas piespēles).

Čehijai pirmā spēle Prāgā būs 1. maijā pret Zviedriju, kam pārbaudes spēlē svētdien zaudēts ar 1:2, bet 2. maijā jāspēlē ar Latviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?