Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Sacensība par KNAB priekšnieka amatu varēs sākties

Valdība otrdien nolēma izsludināt konkursu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatu. Pretendentiem ir dotas divdesmit darbdienas, lai pieteiktos konkursā. Gatavību startēt uz otru piecu gadu pilnvaru termiņu ir izteicis arī tagadējais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks. Viņam konkursa nosacījumi varētu būt labvēlīgi, kā tika konstatēts to apspriešanas gaitā.

Ja konkursā uzvarētu tagadējais KNAB priekšnieks, viņš varētu rēķināties ar Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) atbalstu un paļauties uz ZZS agrāk apliecinātajām prasmēm sev būtiskos lēmumos nodrošināt ar vairākuma atbalstu Saeimā, kurai būs jāpieņem galīgais lēmums.

Valsts kanceleja informē, ka no nākamā KNAB priekšnieka tiek gaidīta prasme vadīt un organizēt komandas darbu iestādes mērķu sasniegšanā, kā arī veidot pozitīvu komandas gaisotni iestādē. Te gan jāatgādina, ka tieši par to valdībā pārstāvētā Vienotība ir izteikusi šaubas, norādot uz ilgstošajām tiesvedībām ar atlaistajiem darbiniekiem, kas novājināja iestādi, un ka tā nav varējusi pilnībā nodoties korupcijas apkarošanai. Arī pašlaik KNAB notiek strukturālās izmaiņas.

Konkursa nosacījumos ir arī noteikts, ka KNAB vadītāja amata kandidātiem ir jāspēj orientēt iestādi uz attīstību, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību par tiem. KNAB priekšnieka pretendentiem būs arī jāapliecina savas profesionālās zināšanas, jāsniedz redzējums par KNAB prioritātēm un vīzija, kā Latvijā varētu pilnveidot pretkorupcijas pasākumus. Konkursa prasības arī paredz, ka KNAB jāvada cilvēkam, kurš ir Latvijas pilsonis ar nevainojamu reputāciju, juristam, kurš pārvalda latviešu valodu un vēl vismaz divas svešvalodas B līmenī. No pretendentiem tiek prasīta arī vismaz trīs gadu pieredze vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā. Uz šo posteni nevarēs pretendēt pensijas vecuma cilvēki un personas bez speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam.

Kandidātus vērtēs Valsts kancelejas vadītāja Mārtiņa Krieviņa vadītā komisija četru cilvēku sastāvā - tajā būs vairāku tiesībsargājošo iestāžu augstākā vadība. Komisijas sastāvs ir noteikts likumā, ko tik īsā laikā nav iespējams mainīt. Apspriežot konkursa noteikumus, ministri iepriekš atskārta, ka grūtības var radīt situācijas, kad konkursa komisijas pārstāvju balsis sadalās uz pusēm. Taču valdība neatbalstīja piedāvājumu dot kādam izšķirošo balsi, jo to neparedz likums. Komisija tādā gadījumā varēšot uz valdību virzīt divus kandidātus, ja viņi būs saņēmuši līdzīgi augstu punktu skaitu. KNAB priekšnieka J. Streļčenoka pilnvaras amatā beidzas novembra vidū. Valsts kanceleja informē, ka KNAB priekšnieka mēnešalga ir līdz 2441 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?