Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vienkārši nākamā spēle

«Nesaprotu, kāpēc visi tik ļoti akcentē šo spēli,» pēc mača ar Čehiju uz krievu žurnālistu jautājumiem par 9. maija spēli pret Krievijas valstsvienību atbildēja Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs. Viņam ātri vien atgādināja iemeslu. Krievijas tiktāl buksējošās «sarkanās mašīnas» grožus vada bijušie Latvijas izlases spēlētāji un treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, turklāt mačs notiks 9. maijā, kad krievi svin Uzvaras dienu. Beresņeva pozīcija pēc paskaidrojumiem palika nemainīga - tā ir vienkārši nākamā spēle. Tieši tāpat medijiem svētdien sacīja Znaroks.

No Latvijas līdzjutēju pozīcijām, visticamāk, tā tas arī paliks, ja neapstrīdamie mača favorīti krievi savu skatītāju priekšā svinēs panākumu. Bet, ja Latvijai izdosies atņemt kaut punktu mājiniekiem, tā spēle ieies Latvijas hokeja zelta mirkļu fondā.

Kaspars Daugaviņš pēc svētdienas treniņa norādīja, ka 9. maijs ir svētki krieviem, bet sava svētku sajūta tiks arī Latvijai - mači pret mājiniekiem allaž ir īpaši pilno tribīņu un lieliskās atmosfēras dēļ, kā mačos pret Zviedriju un Čehiju diemžēl pietrūka. Pustukšā arēna, vairākums līdzjutēju lētākajās sēdvietās augšējās tribīnēs un izklīšana pa mazām grupiņām - tas apgrūtināja vienotību saukļos.

Svētdienas treniņā nepiedalījās trīs Latvijas izlases aizsargi. Mačā pret čehiem septiņu minūšu mazākuma laikā piecus metienus bloķējušais Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks un Aleksandrs Jerofejevs, taču nekas nopietns viņiem nekaitot. Latvijas treniņš notika paralēli Krievijas mačam ar Kazahstānu, kad mājiniekiem savainojumu guva šosezon teicamu sezonu NHL aizvadījušais Artēmijs Panarins, bet Oļegs Znaroks pēc spēles norādīja, ka arī viņam viss esot kārtībā.

Ronalds Ķēniņš pēc 5+20 noraidījuma pret Čehiju vēl nezina, vai drīkstēs spēlēt ar Krieviju. Neko par 9. maiju nezinošais uzbrucējs uzskata, ka nospēlējis noteikumu robežās pret bijušo Rīgas Dinamo aizsargu Tomāšu Kundrāteku, bet pēdējam tā epizode beidzās neveiksmīgi. Lai gan pret Čehiju Ķēniņš mača gaitā tika pārcelts uz trešo maiņu, svētdienas treniņā viņš slidoja kopā ar saviem ierastajiem maiņas biedriem Kasparu Daugaviņu un Zemgu Girgensonu, esot itin labā noskaņojumā.

«Krievijas izlasei steidzami jāmaina pretinieki 9. maijam. Šis mulsina. Kur ir Ķīna?» Latvijas - Čehijas spēles laikā tviterī rakstīja krievu žurnālists Aleksejs Ševčenko. Krievu pusē valda liela neapmierinātība ar to, kā viņu mīluļi iesākuši čempionātu. Un arī mix zonā pēc spēles ar Kazahstānu varēja dzirdēt raižpilnu jautājumu: «Kas gan būs ar Latviju?»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pret Krieviju (9.V 16.15)

(Latvijas laiks)
Pasaules čempionātā: 2 uzvaras, 0 neizšķirtu, 5 zaudējumi - 5:7 (1998), 3:2 (2000), 2:1 (2003), 1:6 (2009), 2:5 (2012), 0:6 (2013), 1:4 (2014)
Olimpiskajās spēlēs: 2 zaudējumi - 2:9 (2006), 2:8 (2010)
IIHF rangā: 2. vieta
2015. gada PČ: 2. vieta
2014. gada OS: 5. vieta

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lukašenko medības

Baltkrievija pirmdien pasludinājusi Vācijas sabiedrisko raidorganizāciju Deutsche Welle (DW) par "ekstrēmistisku" organizāciju un aizliegusi tās darbību.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?