Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvieši Pasečņiks un Šmits pretendē uz izvēli NBA draftā

Divi Latvijas basketbolisti ar papildu nepacietību gaida vasaras saulgriežus, kuru laikā tradicionāli Ziemeļamerikā notiek jauno spēlētāju izvēles ceremonija Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA). Anžejs Pasečņiks un Rolands Šmits nākamajā sezonā cer kuplināt latviešu pulku pasaules spēcīgākajā līgā. Drafta izvēles ceremonija notiks Ņujorkā naktī uz 23. jūniju pēc Latvijas laika.

Teju visas sezonas gaitā NBA skauti ar pastiprinātu interesi sekojuši līdzi diviem Eiropas spēcīgākajā līgā Spānijas ACB spēlējošajiem Latvijas basketbolistiem Pasečņikam un Rodionam Kurucam, kuriem tika paredzēta izvēle draftā teju katrā ekspertu prognozē. Tiesa, 19 gadu vecais Kurucs pēdējā brīdī izmantoja iespēju atsaukt savu kandidatūru, jo cer šosezon sevi apliecināt Barselonas Lassa komandas sastāvā, lai vēl vairāk uzlabotu savas izredzes tikt izvēlētam pirmajā kārtā.

Grankanārijas Herbalife pārstāvošā Pasečņika gadagājuma spēlētājiem šī ir pēdējā vasara, kad viņus var draftēt NBA komandas. Līdzīgi ir ar valmierieti Rolandu Šmitu no Madrides Fuenlabrada. Viņš gan prognozēs parādījās nesen, jo labi sevi apliecināja pirmsdrafta nometnē Losandželosā un izpelnījās uzaicinājumu uz papildu treniņiem Losandželosas Lakers, Bostonas Celtics, Bruklinas Nets un Fīniksas Suns komandās.

"Gan Rolands, gan viņa pārstāvji uz šo draftu skatās vairāk kā uz iespēju sevi parādīt un radīt interesi arī taipus okeāna. Izvēlēšanās nav dzīvības un nāves jautājums, jo viņam ir skaidrs darba plāns arī tālākajai vasarai," sarunā ar Dienu norādīja viens no Šmita pārstāvjiem Mārtiņš Bērziņš. Atsauksmes gan bijušas tik labas, ka Bērziņš neizslēdz iespēju, ka basketbolistu varētu izvēlēties kāda no komandām, bet jebkurā gadījumā vairākas no tām sekos līdzi Šmita attīstībai ilgtermiņā. 

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi