Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Novērtēts Floridā

Uvis Balinskis pagarina līgumu ar NHL klubu.

Nebūs viengadnieks pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. Latvijas hokeja aizsargs Uvis Balinskis pēc sekmīgās debijas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pagarinājis līgumu ar Floridas Panthers uz diviem gadiem.

Pagājušā gada aprīlī Balinskis 27 gadu vecumā parakstīja divvirzienu līgumu ar Panthers par 870 000 ASV dolāru. Pēc jaunās vienošanās Uvim ir vienvirziena līgums līdz 2025./2026. gada sezonas beigām, kas nozīmē, ka viņš saņems vienu atalgojumu neatkarīgi no tā, vai spēlēs NHL vai arī fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL). Jaunā līguma detaļas klubs neatklāj. "Uvis ir talantīgs aizsargs abos laukuma galos un ar lieliskām saspēles veidošanas prasmēm. Viņa veiksmīgā pielāgošanās Ziemeļamerikas hokejam devusi tūlītēju efektu, un esam iepriecināti, ka viņš varēs turpināt pārstāvēt mūsu komandu," Panthers kluba ģenerālmenedžeris Bils Zito pēc līguma pagarināšanas uzskaitījis Balinska plusus.

Nopietnas konkurences apstākļos Uvja izredzes iekļūt un nostiprināties NHL tika vērtētas piesardzīgi. Sākotnēji viņam prognozēja sezonas sākumu Amerikas Hokeja līgā (AHL), tomēr Latvijas aizsargs labi sevi apliecināja treniņnometnē, un pāris vadošo Panthers aizsargu savainojumu arī bija par iemeslu, kāpēc Balinskis sezonu iesāka NHL. Kopumā šosezon Uvis Floridas Panthers sastāvā ir aizvadījis 18 spēles, kurās iekrājis divus (1+1) rezultativitātes punktus un neitrālu plus/mīnus koeficientu. Atgriežoties sastāvā vairākiem aizsargiem ar vienvirziena līgumiem, Balinski nosūtīja uz fārmklubu Šarlotas Checkers. AHL viņam astoņās spēlēs ir astoņi (1+7) punkti un neitrāls plus/mīnus koeficients.

Pagājušajā pavasarī Latvijas valstsvienības sastāvā Balinskis izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu. 2022./2023. gada sezonā Čehijas ekstralīgā Liberecas Bili Tygri sastāvā ar 35 (11+24) punktiem Uvis kļuva par līgas rezultatīvāko aizsargu. Balinskis bija arī labākais vārtu guvējs, un viņu atzina par līgas labāko aizsargu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi