Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Sociālo tīklu pasaules kartē par Latvijā populārāko pirmoreiz nosauc Facebook

Jaunākajā blogera Vinčenzo Kosenzas publicētajā sociālo tīklu "pasaules kartē" par Latvijā populārāko šādu portālu nosaukts "Facebook", tomēr pašmāju portāls "Draugiem.lv" šādu situāciju skaidro ar pētnieka izmantoto datu avota maiņu un norāda, ka satraukumam nav pamata.

""Facebook" ar vienu miljardu aktīvo lietotāju ir ieguvis līderpozīcijas 127 no 137 pētījumā iekļautajām valstīm. Viens no izaugsmes virzītājspēkiem ir Āzija, kas ar 278 miljoniem lietotāju apsteigusi Eiropu ar 251 miljonu. Pēdējos mēnešos Cukerberga (domāts "Facebook" dibinātājs un līdzīpašnieks Marks Cukerbergs) armija ir pakļāvusi Armēniju, Kirgizstānu, Latviju un Vjetnamu," raksta blogeris.

"Draugiem.lv" runasvīrs Jānis Palkavnieks biznesa portālam "Nozare.lv" teica, ka šādas izmaiņas skaidrojamas nevis ar to, ka Latvijas portāls būtu strauji zaudējis pozīcijas "Facebook" priekšā, bet gan ar to, ka ir mainīts blogera izmantoto datu avots. Iepriekš dati tika ņemti no "Google Trends for Websites", kas izmanto "Google" datus, bet tagad tie tiek ņemti no globālā milža "Alexa", kura mērījumi Latvijas gadījumā ir neprecīzi attiecībā uz visu auditoriju.

Arī blogeris savā publikācijā norāda, ka sociālo mediju kartes izveidei šoreiz izmantoti "Alexa" dati, jo "Google Trends for Websites" kopš 2012.gada septembra ir slēgts.

Palkavnieks skaidroja, ka "Alexa" savus mērījumus par lapu lietojumiem izdara, balstoties uz to lietotāju paradumiem, kas ir uzstādījuši viņu rīku joslu. Tā kā retais "vienkāršais" Latvijas iedzīvotājs ir dzirdējis par "Alexa" un vēl retāks lieto to, viņaprāt, rezultātus Latvijas gadījumā ietekmē salīdzinoši neliela lietotāju kopa.

Saskaņā ar pēdējo "Click" mērījumu pirms mēneša "Draugiem.lv" joprojām ir 1,2 miljoni lietotāju, bet "Facebook" - 400 000, tāpēc satraukumam nav pamata, norādīja Palkavnieks.

"GemiusAudience" dati liecina, ka pērnā gada novembrī "Draugiem.lv" reālo lietotāju skaits bija 654 099.

Kosenzas publicētā karte liecina, ka 2012.gada decembrī "Facebook" vēl nebija ieguvis dominējošās pozīcijas tādās valstīs kā Krievija, Ķīna, Dienvidkoreja, Irāna.

Latvija līdz šim bijusi viena no retajām valstīm, kuru sociālo tīklu "pasaules kartē" nebija iekarojis "Facebook".

Kā ziņots, karte ir apskatāma "http://www.vincos.it/world-map-of-social-networks/" un ir pirmā karte, kuru angliski rakstošais itāļu blogeris veidojis, izmantojot īsto pasaules karti kā pamatu un iekrāsojot valstis dominējošā sociāla tīkla krāsās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 8.05.2024.

80% cilvēku uzskata, ka pats grūtākais darbā, neatkarīgi no darba veida, ir celšanās agri no rīta.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko