Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

airBaltic pamatbizness vēl dziļos mīnusos

Puse jeb ap 45 miljoniem latu no airBaltic pērnā gada zaudējumiem saistīti ar pamatdarbību; tos nacionālā aviokompānija šogad cer nedaudz samazināt, raksta Db.lv.

Pārējos pērnā gada zaudējumus 40 miljonu latu apjomā veido vienreizēji izdevumi, kas raksturo iepriekšējās airBaltic vadības pieļautās kļūdas un privātā akcionāra uzņemtās saistības, liecina AS Air Baltic Corporation konsolidētais gada pārskats. 2012.gadā pirmajos sešos mēnešos airBaltic joprojām bija lieli zaudējumi – 23 miljoni latu, bet šogad kopumā airBaltic tos cer noturēt 33 miljonu latu apjomā.

Saukārt 2014. gadā aviokompānija jau plāno atgriezties pie peļņas. airBaltic izpildirektors Martins Gauss ir pilnībā pārliecināts par restukturizācijas programmas izdošanos, kas ilgtermiņā ļaus atdot valstij arī tās aizdotos līdzekļus.

Labāku airBaltic rezultātu pamatā šogad būs tas, ka tiek slēgti nerentabli reisi, samazinātas personāla un sadarbības partneru izmaksas, DB norādīja airBaltic finanšu direktors Vitolds Jakovļevs. «Ceram, ka spēsim noturēt apgrozījumu, kas mums varētu palīdzēt,» tā viņš.

«Neredzu iemeslu, kādēļ lai uzstādītie mērķi netiktu sasniegti,» norādīja M. Gauss. Līdz ar peļnas atgūšanu 2014. gadā plānots sākt atmaksāt valsts aizdevumu, kas gan paprasīs vairākus gadus. M. Gauss sola publiskot kompānijas rādītājus ik pa sešiem mēnešiem, kā arī informēt par ikmēneša rādītājiem. Tā šogad janvārī iecerētais nav izpildīts, bet sākot no februāra rezultāti ir labāki nekā plānots. Jūlijā un augustā ir paredzēts pelnīt, bet tad atkal sekos zaudējumus nesoši mēneši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses