Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tiešsaistē, bet cilvēciskāk

Uzņēmumu vadītājiem attālināto jeb hibrīdo darbu nevajadzētu uzskatīt par ierastu lietu, jo tas prasa pārskatīt uzņēmuma līdzšinējos darbības principus, norādīts ikgadējā Microsoft Work Trend Index ziņojumā. Šajā pētījumā, kas apskata iepriekšējā gada tendences darba tirgū, pērn piedalījās vairāk nekā 31 000 cilvēku no 31 pasaules valsts, tai skaitā dažādu jomu eksperti, kas jau ilgstoši pētījuši sadarbības, sociālā kapitāla un darbavietu vides dizaina jautājumus.

Pētījuma rezultāti liecina, ka pagājušais gads ir būtiski izmainījis to, kā mēs strādājam.

Tiešsaistes sanāksmēs pavadītais laiks visā pasaulē ir vairāk nekā dubultojies.

Šīgada februārī, salīdzinot ar iepriekšējā gada februāri, nosūtīto e-pastu skaits ir palielinājies par vairāk nekā 40 miljardiem. Neskatoties uz to, liela daļa darbinieku uzskata, ka darbs ir kļuvis cilvēciskāks.

73% no Work Trend Index pētījumā aptaujātajiem darba ņēmējiem vēlas turpināt elastīgas attālinātā darba iespējas. Šādas ievirzes darba sludinājumu skaits LinkedIn platformā pandēmijas laikā ir palielinājies vairāk nekā piecas reizes. Attālinātais darbs strādājošajiem ir devis arī daudz lielāku brīvību: gandrīz puse aptaujāto darbinieku plāno pārcelties, pateicoties tam, ka darbs norit attālināti un ir veicams no jebkuras vietas pasaulē.

Elastīga darba jautājuma risināšana ietekmēs to, kurš paliks, kurš aizies un kurš pievienosies uzņēmumam, rezumē pētījuma veicēji.

Džareds Spataro, Microsoft 365 korporatīvais viceprezidents, norāda uz attālināto darbu kā pārmaiņu katalizatoru uzņēmumos. ''Šodien izdarītās izvēles atstās spēcīgu ietekmi uz jūsu organizāciju vēl daudzus gadus. Pašlaik ir tas brīdis, kas prasa skaidru redzējumu un uz izaugsmi vērstu domāšanu. Pieņemtie lēmumi ietekmēs visu – sākot no tā, kā jūs veidojat iekšējo darba kultūru, kā piesaistāt un noturat talantus, un beidzot ar to, kā varat veicināt labāku sadarbību un ieviest dažādus jauninājumus,'' Spataro saka.

Microsoft Work Trend Index ziņojums arī iezīmē septiņas attālinātā darba tendences, kas jāzina katram biznesa vadītājam jauno darba attiecību laikmetā. Elastīgs darbs ir uz palikšanu, hibrīdā darba pasaulē talanti ir atrodami visapkārt, un autentiskums veicinās produktivitāti un labklājību.

Tajā pašā laikā starp šīm tendencēm minētas arī brīdinošas atziņas: aiz augstas produktivitātes slēpjas pārguris darbaspēks, vadītājiem vajadzētu pamosties no ilūzijām un saprast, ka viņi zaudē kontaktu ar darbiniekiem, Z paaudze ir apdraudēta, viņiem būs nepieciešams papildu enerģijas lādiņš, un attālinātā darba dēļ sarūkošie cilvēku kontakti apdraud inovācijas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses