Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ameriks: Ostu pārvaldes modelis nav jāmaina

Laba pašvaldības un valsts sadarbība ir veicinājusi Latvijas ostu darbību, tāpēc izdomāt jaunus tās pārvaldes modeļus, vai klausīt kādas starptautiskas institūcijas un organizācijas nebūtu lietderīgi, intervijā Latvijas Radio atzina Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Uz jautājumu, vai ostas pārvaldībā kaut kas būtu jāmaina, A.Ameriks sacīja, ka "par to, ka mums lielas problēmas, runā vienas partijas politiķi [Reformu partija - red.]. Varbūt tas ir mazvērtības komplekss, jo viņi neko patreiz nav citu piedāvājuši, izņemot šo kritisko pusi. Es gribētu uzsvērt, ka visa mūsu iekšējā runāšana ir tāda politiska polemika. Mēs redzam, kas notiek Latvijas ostās, mēs esam šodien kļuvuši pievilcīgāki daudzām kompānijām, kas transportē kravas caur Latviju. Tā nav tikai Rīga, tā arī ir Venspils un Liepāja," sacīja A.Ameriks.

Viņš atzina, ka Rīga pirmoreiz savas pastāvēšanas vēsturē par apmēram 2 miljoniem tonnu ir kravu apjomu ziņā ir "apdzinusi" gan Klaipēdu, gan Tallinu. "Es gribētu teikt, ka vienmēr ir kādas lietas, ko varētu uzlabot, un vienmēr, ko vēl izdarīt kādus papildus darbus, bet es tiešām esmu lepns par Rīgas ostu, par to, ka tā dod darbu 20 000 cilvēku, par to, ka ostā vidējā alga ir par 25% augstāka nekā vidēji valstī," sacīja Rīgas vicemērs.

A.Ameriks uzsvēra, ka pašreizējais ostu pārvaldes modelis nebūtu jāmaina. "Es domāju, ka ostu pārvaldes modelis, kāds ir Latvijas ostās, viņš ir tapis un pārbaudīts vairākus gadu desmitus. No 90-tajiem gadiem tika izstrādāti priekšlikumi. Mēs redzam, kādā veidā strādā Tallinā vai Lietuvā, manuprāt, ir vispareizākais, jo, ņemot vērā to, ka katra osta atrodas kādā pilsētā, un viņa nav atrauta, un ar helikopteriem neviens uz ostu kravas neved, tad šī kopējā valsts un pašvaldību sadarbība konkrēto ostu attīstībā ir apliecinājums tam, ka nu no tādas trešās vietas - aiz Klaipēdas un Tallinas - mēs esam tagad pirmajā vietā," atzina A.Ameriks.

"Es ļoti negribētu, lai arī ostas nonāktu situācijā, ka tās kontrolētu kāds no ārpuses, kāds ārvalstu investors, organizācijas vai kāds pārstāvis. Pirmais mērķis - saglabāt ostas valsts un pašvaldības īpašumā un nerotaļāties ar kādām interesēm, kas varētu būt saistītas ar kādas valsts vai investora interesēm," uzsvēra A.Ameriks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses