Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Roze vada zivju audzētavas būvniecību Liepājā

Pirmdien, 21. maijā, Liepājas zivju pārstrādes uzņēmumā Kolumbija notiks svinīga pamatakmens ielikšana topošajai zivju audzētavai, kuras būvniecības darbus plānots pabeigt līdz 2012. gada beigām, informē uzņēmuma projektu vadītājs Mārtiņš Roze (Zaļo Zemnieku Savienība).

"Esam nokārtojuši visas ar šo projektu saistītās formalitātes, kā arī pabeiguši sarunas ar iekārtu piegādātājiem un būvniekiem," informēja Roze, piebilstot, ka jau sākta veco un nevajadzīgo ēku daļu demontāža.

Līgumus par zivju mazuļu piegādi uzņēmums vēl neesot noslēdzis, taču sāktas sarunas ar vairākām zivju audzētavām, iespējams, uzņēmums sadarbosies ar pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu BIOR.

"Zivjaudzētava ļaus pilnībā nodrošināt ražošanas jaudas konservu ražošanā, kas ir uzņēmuma pamatbizness. Konservu cehā nodarbinām vairāk nekā 350 darbinieku, un ir svarīgi viņiem nodrošināt pastāvīgu, ritmisku darbu, kas nav tik daudz atkarīgs no sezonas," skaidro Roze. Plānots, ka zivju audzētavā būs 10 jaunas darba vietas.

Kā informēja Roze, līdz gada beigām plānots pabeigt arī novecojušo, pagājušā gadsimta 60.gados būvēto attīrīšanas iekārtu rekonstrukciju. Tāpat nākotnē bijušajā uzņēmuma ēdnīcā esot ideja iekārtot Kolumbijas ražotās produkcijas tirdzniecības vietu.

Jau ziņots, ka aptuveni miljonu latu vērtais zivju audzētavas projekts ir apstiprināts Lauku atbalsta dienestā.

Kā iepriekš norādīja Roze, par lēmumu būvēt zivju audzētavu uzņēmums izšķīries, lai pilnīgāk izmantotu Kolumbijas ražošanas jaudas, kā arī spētu piegādāt pasūtītājiem plašāku produkcijas klāstu. "Saldūdens zivju audzēšana palīdzēs uzņēmumam izdzīvot laikā, kad nevaram nodrošināt ražošanu tikai ar jūras zivīm," norādīja Kolumbijas pārstāvis.

"Audzēsim četras zivju sugas - varavīksnes foreles, stores, zušus un Āfrikas samus. Lielākās izmaksas saistīsies ar zivju audzēšanas tehnoloģisko līniju komplekta iegādi apmēram viena miljona latu vērtībā, savukārt jaunas ēkas nebūvēsim. Plānots pilnīgi noslēgts cikls ar minimāliem notekūdeņiem, izmantojot un renovējot jau esošās ēkas," stāstīja Roze.

Viņš norādīja, ka plānotais projekts ir perspektīvs. "Uzņēmums Kolumbija Ltd ir viens no modernākajiem Latvijā. Analizējot tirgus situāciju un to, ka jūras zivju kļūst aizvien mazāk, bet pieprasījums palielinās, uzņēmums pārgājis uz saldūdens zivju konservēšanu. Tomēr, tā kā arī šīs zivis tirgū nav pieejamas pietiekamā daudzumā, pieņemts lēmums pašiem audzēt zivis," klāstīja Roze.

Firmas.lv informācija liecina, ka 33,33% SIA Kolumbija Ltd kapitāldaļu pieder Igoram Krupņikam, 51% - Kiprā reģistrētajai Nirtolex Limited, bet 15,67% - Krievijas iedzīvotājam Vadimam Prokofjevam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses