Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu arī šogad atzīst Latvenergo

Par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu 11.reizi pēc kārtas atzīta energokompānija Latvenergo, ceturtdien informēja Latvijas vērtīgāko uzņēmumu Top101 veidotāji.

Latvenergo vērtība aplēsta 1,568 miljardu eiro apmērā. Tiesa, Latvenergo vērtība gada laikā sarukusi par 8%.

Kompānijas vadītājs Āris Žīgurs pauda, ka šogad aprit 80 gadu kopš Latvijā tika dibināts vienots energoapgādes uzņēmums, turklāt visus šos gadus Latvenergo bijis nemitīgu izmaiņu procesā.

Vienlaikus Žīrurs atzina, ka nākamā gada Latvijas vērtīgāko uzņēmumu sarakstā varētu būt izmaiņas, jo Ministru kabinets nesen lēma no Latvenergo atdalīt tās meitassabiedrību AS Latvijas elektriskie tīkli nodot to AS Augstsprieguma tīkls. Tādējādi saruks Latvenergo vērtība.

Latvijas vērtīgāko uzņēmumu saraksta otrajā vietā šogad ierindota VAS Latvijas valsts meži, kuras vērtība aplēsta 753,89 miljonu eiro apmērā, bet trešajā vietā ierindota SIA Mikrotīkls, kuras vērtība aplēsta 611,62 miljoni eiro.

Ceturtais vērtīgākais Latvijas uzņēmums ir Swedbank, kuras vērtība aplēsta 590,89 miljonu eiro apmērā, ar 544,24 miljoniem eiro seko SIA Rimi Latvija, ar 524,07 miljoniem eiro SIA Latvijas mobilais telefons, ar 460,72 miljoniem eiro seko SIA Tet (iepriekš Lattelecom), ar 420,04 miljoniem eiro seko VAS Latvijas dzelzceļš, ar 401,03 miljoniem eiro seko AS Repharm un ar 397,04 miljoniem eiro desmitnieku noslēdz SIA Maxima Latvija.

Latvenergo ir arī vienīgais no Latvijas uzņēmumiem, kas iekļuvis Baltijas vērtīgāko uzņēmumu Top 10, ierindojoties piektajā vietā.

Baltijas vērtīgākie uzņēmumi šogad ir Vilniaus Prekyba, Swedbank grupa, Tallink Grupp, Thermo Fisher Scientific Baltics, Latvenerego, SEB grupa, Eesti Energia, Luminor grupa, Lietuvos geležinkeliai un Ignitis grupe (iepriekš Lietuvos energija).

Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP 101 sarakstu kopš 2005.gada veido Prudentia un Nasdaq Riga. Latvijas vērtīgāko uzņēmumu saraksts top sadarbībā ar Firmas.lv.

 

Top komentāri

VVZ
V
Tas kārtējo reizi liecina par valsts kroplo ekonomikas struktūru- vērtīgākais uzņēmums ir plēsonīgs valsts enerģētiskais monopolists, bet pie normālas struktūras tam vajadzētu būt servisa uzņēmumam, kurš nodrošina normālas ekonomikas eksistenci. Latvenergo ir netiešs nodokļu iekasētājs, kurš pārējos uzņēmumus ar saviem tarifiem padara nekonkurētspējīgus.
Zigis
Z
Tas uznemums iekase no cilvekiem visvairak nodevu,jo bez stravas nevar iztikt.Valstij ari visvairak ienemuma. Tas nav Latvenergo nopelns.Ka bez maizes nevar iztikt,ta ari bez stravas nevar.Amen.
Kajs
K
Vai nav interesanti, ka tiesi Latvenergo ir vertigakais Latvijas valsts uz emums, kurs ir Latvijas valsts ipasuma, jo referenduma Latvijas pilsoni nabalsoja, ka sim ipasumam but muzu muzos Latvijas valsts ipasuma un so ipasuma statusu nespes mainit ne zagligie Latvijas prezidenti, deputati, ministri, ieredni...ne skeles, ne lesinski-sleseres.., ne ES un EK regulas un paveles lidz netiks organizets jauns referendums par Latvenergo ipasuma statusu un Latvijas pilsoni to nemainis. Latvenergo ir vienigais ipasums, kuram malt netiek ES un Latvijas zagli, korumpanti, prihvatizatori, lai gan izdzimntenis, judas salasna A.Piebalgs, esot EK komisars, meginaja visadi izlaupit un sadalit Latvenergo.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses