Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pierod pie pasākumiem, kas notiek virtuālajā vidē

Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestie nosacījumi ir ietekmējuši arī konferenču un citu pasākumu rīkošanu augstskolu vidē. Ārkārtējā situācija, kas Latvijā ilga no 12. marta līdz 9. jūnijam, mudināja pierast pie pasākumu virtuālā formāta, un ir secināts – šim formātam ir gan plusi, gan mīnusi.

"17. augustā spēkā stājās Kārtība piesardzības pasākumu īstenošanai Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai Rīgas Stradiņa universitātē," Dienu informē Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inguna Potetinova. "Tas nozīmē, ka visi pasākumi, kas norisināsies klātienē, tiks organizēti saskaņā ar šo iekšējo normatīvo aktu un arī saskaņā ar atbilstošajiem Ministru kabineta noteikumiem. Šajos normatīvos ir precīzi definēts tas, kādā platībā cik liels skaits cilvēku un ar kādu distanci drīkst atrasties. Attiecīgi, rīkojot pasākumus, visas šīs prasības tiks ievērotas".

Raugoties RSU gaidāmo notikumu kalendārā, redzams, ka ir "pasākumi, kas pilnībā notiks tiešsaistē, pie dažiem rodama norāde "pirmo reizi tiešsaistē", un ir pasākumi (piemēram, 4. septembrī plānotais pasākums Lampa RSU studijā), kuros ierobežojumu dēļ klātienē var piedalīties noteikts skaits cilvēku, bet pārējie pasākumu var vērot attālināti. 24. augustā jau virtuāli notika 47. Starptautiskās medicīnas vēstures biedrības 100. jubilejas kongresa atklāšana. Tā ka pieejas ir dažādas, atbilstoši pasākuma formātam un mērogam," situāciju raksturo Potetinova.

RSU pārstāve arī stāsta, ka jau pavasarī "ārkārtējā situācija ienesa savas prasības, un tagad jūtams, ka cilvēki ir apraduši ar virtuālo formātu un vieglāk pieņem to, ka pasākums notiks tiešsaistē".

Atsevišķiem pasākumiem virtuālais formāts "pat ir izrādījies daudz efektīvāks. Tā, piemēram, pavasarī mums nācās meklēt krīzes risinājumu Atvērto durvju dienu pasākumam, kas nevarēja notikt klātienē. Rezultātā ar uzņēmuma Latvijas Mobilais telefons (LMT) atbalstu tika nodrošināta pasākuma pārraide LMT Mājas viedtelevīzijā un satura izvietošana LMT Straumē. Tas mums ļāva ievērojami kāpināt sasniegtās auditorijas skaitu – ja iepriekš klātienē šo pasākumu apmeklēja aptuveni 1000 interesentu, tad tiešsaistē sasniegtā auditorija bija vairāk nekā 30 000 cilvēku. Līdzīgs stāsts ir par Starptautisko studentu konferenci, kas pirmo reizi 70 gadu pastāvēšanas vēsturē notika tiešsaistē, un tajā laikā, kad daudzu valstu robežas bija slēgtas, spējām savienot studentus un mācībspēkus no visas pasaules," skaidro Potetinova, bet arī piebilst, "protams, personīgu, nepastarpinātu saskarsmi nekādas tehnoloģijas nespēj pilnībā aizvietot. Iespēja vispār satikties klātienē šogad ir kļuvusi par īpašu vērtību."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses