Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

ĀM: Starp Latviju un Kirgizstānu pastāv plašākas sadarbības iespējas

Starp Latviju un Kirgizstānu pastāv plašākas sadarbības iespējas ekonomikā, izglītībā, tiesiskuma veicināšanā un korupcijas apkarošanā, tiekoties ar Kirgizstānas ārlietu ministru Erlanu Abdildajevu sacīja Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, tikšanās laikā Samarkandā, Uzbekistānā, Pildegovičs apsprieda Latvijas un Kirgizstānas divpusējās attiecības, Eiropas Savienības (ES) un Centrālāzijas sadarbību, kā arī reģionālās aktualitātes.

Sarunā amatpersonas bija vienisprātis, ka Latvijas un Kirgizstānas divpusējās sadarbības potenciāls nav pilnībā izsmelts. Pildegovičs norādīja, Latvija ir uzkrājusi plašu pieredzi robežu demarkācijas un delimitācijas jautājumos, kas Kirgizstānai varētu būt noderīga. Tāpat Latvija var sniegt atbalstu lauksaimniecības produkcijas standartizācijas un sertifikācijas sistēmas attīstīšanā, domā valsts sekretārs.

Pildegovičs apsveica Kirgizstānu ar veiksmīgu prezidenta vēlēšanu norisi šī gada 5.oktobrī. ES, arī Latvija, atzinīgi novērtē Kirgizstānas centienus nostiprināt demokrātiskas institūcijas, un Latvija arī turpmāk sniegs atbalstu un dalīsies reformu īstenošanas pieredzē ar Kirgizstānu, piemēram, likuma varas jomā, uzsvēra valsts sekretārs.

Savukārt Abdildajevs pauda interesi par sadarbību informācijas tehnoloģiju un e-pārvaldības jomā.

Ministrijā skaidroja, ka ĀM pārstāvis uzturas vizītē Uzbekistānā, lai piedalītos starptautiskā konferencē "Centrālāzija: kopīga pagātne un nākotne, sadarbība ilgtspējīgai attīstībai un labklājībai".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē