Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +31 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Aptauja: Latvijā trešdaļa autovadītāju mēdz sēsties pie stūres pēc alkohola lietošanas

Latvijā trešdaļa autovadītāju pie stūres mēdz sēsties pēc alkohola lietošanas, informēja Carlsberg, pārstāvji, atsaucoties uz Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indeksa aptauju.

Tostarp 6% autovadītāju mēdz pārsniegt pieļaujamo 0,5 promiļu robežu, bet 27% atzīst, ka cenšas nepārsniegt pieļaujamo promiļu slieksni.

Aptaujas dati liecina, ka biežāk pie stūres reibumā sēžas vīrieši. 32% vīriešu sēžas pie stūres pēc alkohola lietošanas, tomēr nepārsniedzot 0,5 promiļu robežu, kamēr autovadītājas sievietes šādu atbildi sniedza 21% gadījumu.

Tikmēr 9% vīriešu atzīst, ka mēdz pārsniegt pieļaujamo promiļu robežu, bet sievietes šādu atbildi sniedza 3% gadījumu.

Aptaujā noskaidrots, ka visretāk pie stūres alkohola reibumā sēžas gados jaunākie autovadītāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem. 72% gadījumu jaunieši norādījuši, ka nekad nav sēdušies pie stūres reibumā.

"Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indekss" ir aptauja, kas tapusi sadarbībā ar Drošas braukšanas skolu un pētījumu centru "Norstat". Aptaujā, kas veikta 2024.gada janvārī, piedalījās 1000 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bez vēstures nav nākotnes

Vismaz vidusskolu līmenī šogad rudenī tiks novērsts ierēdņu un politiķu savulaik ieviestais absurds izglītības jomā atteikties no vēstures kā atsevišķa priekšmeta mācīšanas skolās, tā vietā šo...

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē