Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Brigmanis: Prasība atsaukt Sudrabu no komisijas ir "klajš Judina PR gājiens"

Prasība atsaukt Ingunu Sudrabu (No sirds Latvijai) no ""oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas ir klajš [Andreja] Judina PR [sabiedrisko attiecību] gājiens," šādu nostāju žurnālistiem pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis balsojumā par Sudrabas atsaukšanu nepiedalījās, bet liela daļa ZZS frakcijas atturējās, kas ļāva Sudrabai noturēties komisijā. Brigmanis norādīja, ka ZZS cerēja sagaidīt argumentus par Sudrabas atsaukšanu, taču debatēs tādu neesot bijis.

Šī bija "absolūti nesagatavota lieta", paziņoja politiķis, uzsverot, ka komisija ir jau ir pieņēmusi ziņojumu, tātad faktiski noslēgusi darbu. Būtu tikai loģiski, lai pašreizējā komisijas vadītāja arī ziņotu par šo jautājumu, uzskata Brigmanis.

Politiķis pauda gandarījumu par ZZS rīcību šodien, kā arī Aivara Mežuļa (ZZS) darbu komisijā. Brigmanis pozitīvo vērtējumu pamatoja ar to, ka Mežulis neesot paļāvies populistiskajiem saukļiem un neesot gājis masu mediju pavadā.

Brigmanis pauda, ka komisijas izveidi uzskata par kļūdu un jau iepriekš esot brīdinājis, ka jēgas no tās nebūšot, jo tās esot atsevišķu politiķu spalvu spodrināšana un izrādīšanās. Viņš piebilda, ka nākotnē arī šādai parlamentārā darba formai perspektīvu neredz.

Kā ziņots, Saeimas deputātu vairākums ceturtdien neatbalstīja ierosinājumu atsaukt Sudrabu no "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas.

Sudrabas atsaukšanu atbalstīja Vienotības, nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Latvijas Reģionu apvienības frakcijas deputāti, vairāki pie frakcijām nepiederošie politiķi, kā arī Kārlis Seržants (ZZS). Pret balsoja deputāti no Saskaņas, Andris Siliņš (ZZS), kā arī Gunārs Kūtris (NSL). Balsojumā atturējās Zaļo un zemnieku savienības deputāti, pati Sudraba, kā arī vairāki pie frakcijām nepiederošie politiķi.

Sudraba ir šīs komisijas priekšsēdētāja. Parlamentārā izmeklēšanas komisija ceturtdienas rītā pirms Saeimas sēdes jau atbalstīja galaziņojumu, lai arī par to bija domstarpības.

Top komentāri

Kozlovs
K
Saldus rajona Kompartijas 1. sekretāram jau nu labāk zināms, kas ir PR gājiens.
kaža
k
Zaglis Lemberga kurpēs!
KLAJŠ sarkanā suņa sašutums
K
par sarkanās Kremļa un Lemberga lapsas gāšanas mēģinājumu. Jau no paša sākuma VISS, taču, bija tik labi SAPLĀNOTS. Kā gan te lai nesašust? Kad Brigmani vadīs, tad vārnas tam pakaļ himnu ķērks; viss mūžs melos un nelietībā pavadīts, un tā iznākums - galēja tumsa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē