Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķuzis: Divas nozarēs būtiski trūkst policistu

Šobrīd divas nozarēs trūkst policistu, ceturtdien intervijā LTV raidījumā Rīta Panorāma atzina Valsts policijas priekš Ints Ķuzis.

Policijas priekšnieks minēja, ka ir plānots palielināt darbinieku skaitu nodaļai, kas nodarbojas ar virtuālajiem noziegumiem - paredzams, ka kopumā ar tiem šogad strādās 30 cilvēki.

Tomēr šī nav vienīgā nozare, kur būtu nepieciešami jauni darbinieki. "Pagājušais gads ir parādījis, ka mums ir izveidojusies, ja var tā teikt, kadru bedre divās nozarēs - Ceļu policijā un Speciālo objektu apsardzes pārvaldē," atzina policijas priekšnieks. 

"Ceļu policijas darba organizācijas maiņa ir faktiski neizbēgama," sacīja Ķuzis, piebilstot, ka šobrīd ļoti lomu ceļu satiksmes uzraudzībā ienes tehniskie līdzekļi, bet "policista uzdevums ir vērsts uz vietām, kur ir kritiskās situācijas uz ceļa". Proti, viņš uzskata, ka tehnoloģiskie risinājumi kompensē darbinieku trūkumu, jo policistiem nav obligāti jākontrolē ātruma pārkāpēji. "Desmit gadus atpakaļ šāds iztrūkums būtu bijis ļoti būtisks," teica Ķuzis.

VP vadītājs atzina, ka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) viņam uzdevis izvērtēt iespējas veicināt interesi par darba vietām, kur iztrūkst policistu. Viņš norādīja, ka darbiniekiem ar ilgāku darba stāžu būs lielāks atalgojums. VP februāra mēnesī iesniegs ieteikumus iekšlietu ministram. Policijas priekšnieks neizslēdza, ka, iespējams, tiks pieprasīti papildus līdzekļi no valsts budžeta. 

precizēts darbinieku skaits, kas strādās ar noziegumiem virtuālajā vidē

Top komentāri

Ceļu policija balstījās uz kukuļiem
C
Tagad tos vairs neļauj ņemt, alga pašvaka, augšējie čakarē - protams, ka cilvēki iet prom.
solon
s
Manuprāt Ķuzim ir taisnība! Tās divas "nozares" kur akūti trūkst kārtīgi policisti kuri spēj strādāt tautas interesēs un parūpēties lai darbiniekiem izdzīvošanai nav jāzog degviela, ir iekšlietu ministrs un policijas vadītājs!
HC
H
Patiesībā braukšanas ātrumu vispār kontrolēt nevajag. Tā ir tāda bezjēdzīga nodarbe. Pret idiotiem uz ceļa tā nepalīdz, bet saprātīgajiem tikai traucē un lieki bremzē plūsmu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē