Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķuzis: Nākamais gads būs ļoti būtisks VP attīstībā

Valsts policijai (VP) aizvadītais gads bija raibs, bet 2020.gads dienesta attīstībā paredzams ļoti būtisks, ceturtdien VP 101.gadadienai veltītajā svinīgajā sanāksmē norādīja VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Ceturtdienas rītā policijas vadība nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa un Barikāžu laikā kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā. Ķuzis savā runā atzīmēja, ka ikvienam ir svarīgi atcerēties policijas vēsturi, jo bez pagātnes nav nākotnes. "Mums ir jāsaprot kā bija un būs. Šis gads pagājis raibu raibais, ar daudziem izaicinājumiem un arī neveiksmēm, jo tā arī ir neatņemama sastāvdaļa," atzina policijas priekšnieks.

Viņš sacīja, ka 2019.gadā ir sākts VP "restarta" process, lai būtu skaidri saprotams, kādas ir policijas funkcijas un struktūra. Tāpat šajā gadā izveidota jauna policistu izglītības sistēma, kas, pēc Ķuža vārdiem, ir kā sākums likumsargu akadēmijas atjaunošanai nākotnē.

Šogad daudz ir domāts par policistu atlīdzību, jo šogad katrs policists, kurš dienestā pavadījis piecus gadus, saņēma pabalstu, kura izmaksa iepriekš tika atlikta, savukārt nākamā gada budžetā ir izcīnīts finansējums par lielāku atalgojumu izmeklētajiem, klāstīja dienesta priekšnieks.

Ķuzis pauda gandarījumu, ka pēc ilgiem laikiem izdevies panākt jauna dizaina formu ieviešanu VP dienestā. Tas nozīmē, ka jau nākamā gada pirmajā ceturksnī uz ielām varēs redzēt policistus ar jaunajām formām.

VP priekšnieks norādīja, ka policijas dienestam nākamā gada galvenie vārdi būs "ticība", "pārliecība" un "darbs". "Esmu pārliecināts, ka policija attīstās pareizajā virzienā. Nākamais gads būs ļoti būtisks VP attīstībā, un tikai no mums ir atkarīga pārliecība un ticība tam, ko darām," uzsvēra Ķuzis.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) savā uzrunā pauda gandarījumu, ka netiek aizmirsti bijušie policisti, jo "jaunība nevar skriet pa priekšu, nodedzinot visu līdz pamatiem."

Policijā turpinās attīstība, tāpēc ministrs aicināja bijušos un esošos policistus nekautrēties, bet sniegt savus priekšlikumus par to, kādai ir jābūt nākotnes policijai. "Nākotnes policija nav viena cilvēka, bet visu kopīgs lēmums," uzsvēra ministrs.

Tāpat Ģirģens aicināja aktīvajā dienestā esošos policistus atcerēties laikus, kad tie pirmo reizi uzvilka formastērpu, nodeva zvērestu un atnāca strādāt uz "iekšlietu ģimeni".

"Skaidrs, ka laika gaitā koki apaug un akmeņi nosūno, tāpēc ir svarīgi attīrīties un atcerēties pirmatnējās emocijas, jo tad varēsim nākotnē sasniegt vairāk," uzsvēra ministrs un aicināja policistus neaizmirst arī savu ģimeni, jo mājas pavards ir kā stimuls veikt lielas lietas nākotnē.

Jau ziņots, ka 2015.gadā Saeima vienbalsīgi 5.decembri atzina par oficiālu Policijas darbinieku dienu, to iekļaujot likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām".

VP uzskata, ka, sagaidot 101.dzimšanas dienu, VP kļūst arvien modernāka un atvērtāka - noris aktīvs darbs pie VP struktūras un darba organizācijas maiņas, vienlaikus turpinot ieviest jaunu vizuālo identitāti gan policistu formas tērpos, gan transportlīdzekļos.

Top komentāri

Naims Stuklis
N
Būtiskajā gadā būtisku pieaugumu ģenerāļu skaita ziņā!
viesis
v
Eh, lai kādus skaistus vārdus runātu, visa tā saucamā attīstība ir vērsta tikai uz to, lai taupītu naudu uz visu- aprīkojumu, darba apstākļiem un galvenais- darbinieku atalgojumu....
janka
j
aha, attīstību var redzēt, ja agrāk dežūrdaļās sēdēja pa trīs cilvēkiem, tad tagad sēž divi un reizēm arī viens, un uz izsaukumu nav kam izbraukt, tad nu izlīdzas kā nu māk, sūta pašvaldības policiju, apsardzes firmas... muldēšana, vairāk nekas..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē