Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latkovskis: Baltijas valstīm būtu savstarpēji jāsaskaņo akcīzes nodokļa likmes alkoholam

Akcīzes nodokļa likmju piemērošana alkoholam Latvijai, Igaunijai un Lietuvai būtu jāsaskaņo kopā, aģentūrai LETA šādu viedokli pauda Jaunās Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Politiķis skaidroja, ka pašlaik Saeimā sāktais darbs pie akcīzes nodokļa likmes samazināšanas stiprajam alkoholam tiek veikts, lai Latvijai nodrošinātu atbilstošas pozīcijas iespējamās sarunās ar Igauniju un vēlams arī Lietuvu.

Latkovskis arī atbildēja, ka parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā vēl tiks spriests, uz cik ilgu laiku veikt akcīzes nodokļa samazināšanu.

Nākamā šim jautājumam kopumā veltītā komisijas sēde paredzēta ceturtdien, 27. jūnijā, liecina parlamenta darba kārtība.

Kā ziņots, Saeima 21. jūnijā pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā par akcīzes nodokli, stiprajam alkoholam akcīzes likmi samazinot par 15%.

Izmaiņas saistītas ar Igaunijas pieņemto likumu, kas paredz no 1. jūlija par 25% samazināt akcīzes nodokli daļai alkoholisko dzērienu - alum, sidram un stiprajiem dzērieniem.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (A/P) aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka akcīzes nodokli stiprajam alkoholam varētu samazināt uz ierobežotu termiņu.

Līdz 21. jūnijam varēja iesniegt priekšlikumus šiem likuma grozījumiem. LETA jau vēstīja, ka pie Saeimas frakcijām nepiederošie opozīcijas deputāti rosinājuši samazināt akcīzes nodokli arī alum.

Tāpat LETA nedēļas nogalē vēstīja, ka Igaunijas un Latvijas premjerministri pauduši gatavību tikties un apspriest jautājumus par abu valstu akcīzes politikas saskaņošanu. Kā vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR, satiekoties Eiropadomes sanāksmes Briselē laikā, Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) un viņa Igaunijas kolēģis Jiri Ratass pauduši vēlmi alkohola cenu atšķirības problēmu atrisināt kā labiem kaimiņiem pienākas.

([..] Protams, ka esmu gatavs tikties un apspriest šo jautājumu, bet ne pretnostatījuma garā, bet gan ar vismiermīlīgākajiem nodomiem," pauda Ratass.

 

Top komentāri

Itamars Toledano
Ne tikai alkoholom, bet gan visām precēm, ko apliek ar akcīzes nodokli. Tad atkritīs visi kari un kariņi, visas nesakaņas un domstarpība mitēsies, un lielā jezda atkritīs. Vēl saskaņot ar Krieviju, Ukrainu un Baltkrieviju, un atbrīvosies tūkstošiem štata vietas uz robežas, muitā un VID, un valsts kasē paliks ļoti daudz naudas, jo kontrabandas vienkārši vairs nebūs. Viss ģeniālais ir ĻOTI vienkāršs.
Lāsma
L
Būtu, bet kaut kā neizskatās, ka tas tā notiek. Tamdēļ - katram savs krekls tuvāks.
:)
:
Jā, jā, akcīzes nodokļi jāsaskaņo, bet tā, lai Latvijā tie būtu mazāki kā Igaunijā, lai pierobežas rūpals nebeigtos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē