Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Linkaits: EK varētu neatļaut piešķirt lidostai Rīga visu plānoto atbalstu

Eiropas Komisija (EK) varētu neatļaut piešķirt lidostai Rīga visu plānoto atbalstu, trešdien intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

"Izskatās, ka visu pieprasīto atbalsta summu EK neatļaus piešķirt. Līdz ar to saimniekosim to līdzekļu ietvaros, kas mums ir," sacīja ministrs.

Jau vēstīts, ka EK joprojām turpina vērtēt 2020.gada aprīlī Ministru kabineta pieņemto lēmumu palielināt VAS Starptautiskā lidosta Rīga pamatkapitālu par 49,91 miljonu eiro. 

Valdība nolēma palielināt lidostas pamatkapitālu, lai nodrošinātu tās spēju pārvarēt Covid-19 pandēmijas izraisīto krīzi un stabilizētu uzņēmuma darbību.

Satiksmes ministrijā aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka precīzu laiku, kad līdzekļi varētu tikt piešķirti, nevar prognozēt, jo lēmumam nav noteikta termiņa.

Patlaban lidostas Rīga pamatkapitāls ir 28,61 miljons eiro, tādējādi uzņēmuma pamatkapitālu paredzēts palielināt līdz 78,52 miljoniem eiro.

Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Lidostas Rīga apgrozījums 2020.gada deviņos mēnešos bija 23,991 miljons eiro, kas ir par 51,2% mazāk nekā 2019.gada attiecīgajā periodā, kā arī uzņēmums cieta zaudējumus 8,975 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē