Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mūrniece: Latvija pastāvēs, kamēr mēs to gribēsim

"Kamēr mēs būsim, kamēr mēs elposim, kamēr mēs to gribēsim, tikmēr Latvija pastāvēs! Tāpēc mums ir svarīgs ikviens Latvijas cilvēks, kas uztur šo gribu," sestdien, 18.novembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā uzrunājot Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienai veltītās svinīgās sēdes dalībniekus.

Pieminot Latvijas valsts veidošanās ceļu, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka mūsu valsts pamatos likti demokrātijas un parlamentārisma principi: "Arī pašlaik mūsu svarīgākais uzdevums ir stiprināt šos pamatus un neļaut tos izskalot vai saļodzīt. Saeimai ar darbiem ir jāceļ pašai sava autoritāte."

Mūrniece aicināja parlamentāriešus strādāt tā, lai Saeima izpelnītos lielāku pilsoņu uzticību, sakot, ka bez savstarpējas cieņas pamata arī politika nevar būt ilgtspējīga. Nākamais ir Saeimas vēlēšanu gads, un politiķiem ar lielāku atbildību jāizturas pret solījumiem priekšvēlēšanu laikā.

"Mēs kā sabiedrība kļūstam gudrāki un nu jau protam pamanīt mūsu nedraugu un Kremļa propagandas izmestos āķus. Vērtības ir tas kompass, kas nosaka mūsu izvēli," sacīja Mūrniece, piebilstot, ka šo kompasu mākslīgi cenšas bojāt, lai mēs kā nācija politiski novirzītos no kursa.

"Ikvienam ir iespēja rīkoties pašam savā un arī valsts labā. Argumentēta kritika, atklājot nolaidību vai trūkumus, ir vietā. Taču konstruktīva kritika nenozīmē žēlošanos, sēžot virtuvē un sūkstoties par valsti. Mēs taču visi varam būt Latvijas valsts bruņinieki," uzskata Saeimas spīkere.

Top komentāri

galdniece
g
Paga , viņa ir no " brīvajiem mūrniekiem " - iluminātiem ? Kamēr VIŅI to gribēs - Latvija pastāvēs !?! Tam es ticu !
Murņickai
M
Šito tu jau muldēji! Paprasi saviem padomniekiem, lai nomaina lapeles!
ļuļa
ļ
nu jau runas kā no PSKP XXVII kongresa panesušās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē