Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Puntulis: Koncertzālei Rīgā ir jābūt

Operdziedātājs un nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) kultūras ministra amatam virzītais Nauris Puntulis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma uzsvēra, ka akustiskās koncertzāles būvniecības jautājums Rīgā būs viena no viņa prioritātēm, ja viņš kļūs par ministru.

Puntulis atzina, ka ir plašāk iepazinies ar vienu no iespējamajiem scenārijiem, proti, koncertzāles būvniecību uz AB dambja. Šī iecere gan netiek vērtēta viennozīmīgi - tai ir gan atbalstītāji, gan pretinieki, kuru vidū ir arī pazīstami arhitekti un Rīgas Tehniskās universitātes mācībspēki.

Ar pārējiem scenārijiem Puntulis detalizētāk sola iepazīties tuvākajā laikā, tomēr par vienu gan viņš ir pārliecināts - akustiskajai koncertzālei Rīgā ir jābūt, turklāt ar pievienoto vērtību, nevis vienkārši vietai, kur būs "nedaudz labāki apstākļi orķestrim".

"Būs jāizvēlas viens no šiem modeļiem. Tā būs viena no manām aktualitātēm," solīja Puntulis.

Kā prioritāti, ja kļūs par ministru, Puntulis izvirzīja arī kultūras sfēras darbinieku atalgojuma celšanu. Taujāts, cik, viņaprāt, būtu jāpelna, piemēram, mazpilsētas kultūras nama vadītājam, Puntulis konkrētu atbildi nesniedza, norādot, ka "negribētu dalīt, cik jāpelna operas solistam vai kultūras nama vadītājam. Kultūras jomā atalgojums arvien pieaug, taču diemžēl ienākumi arvien iepaliek no vidējā atalgojuma valstī sabiedriskajā sektorā. Tā būtu lieta, ko es gribētu mainīt. Līdzīgi es vilktu paralēles ar izglītību un medicīnu. Mēs šeit runājam tomēr par cilvēkiem, kas ir speciālisti savā jomā, kas ir ieguvuši izglītību. Ja viņu atalgojums jomā ir zem vidējā, tas izskatās daudz citādāk nekā atalgojums, kuru saņem, piedošanu, cilvēki, kuri dara darbu, kur nav nepieciešama specializēta izglītība."

Puntulis arī neslēpa, ka ļoti ciena Daces Melbārdes (NA) paveikto amatā un uzsvēra, ka viņa ielikusi stingrus pamatus, kurus nākamais ministrs "nevarētu nojaukt vienas dienas laikā, pat ja to gribētu".

Jau vēstīts, ka NA valde nolēmusi kultūras ministra amatam virzīt Puntuli. Pēc partijas valdes sēdes partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem norādīja, ka uz šo amatu bija liela konkurence, tostarp uz amatu kandidēja gan cilvēki, kuri ir partijas biedri, gan ar partiju nesaistīti cilvēki.

Esošā kultūras ministre Dace Melbārde, kas ievēlēta Eiropas Parlamentā, ministres pilnvaras plāno nolikt līdz 19. jūnijam.

Top komentāri

Apo
A
2025.gada 18.novembris. Uzbraukšana uz Akmens tilta, elektroniskajos vārtiņos iebāžot Koncertzāles biļeti vai e-ielūgumu. Stiprs rietumu vējš. Izmeklēta publika klausās atlasītus māksliniekus svētku koncertā. Sargi mierīgi aizvējā pīpē, jo policija nobloķējusi iebraucamo ceļu pussalā. Lielais vējš sapūš jūras ūdeni Daugavā. Pārsniegta kritiskā robeža, un ūdens masas pa ventilācijas lūkām gāžas apakšzemes garāžā. Īssavienojums, un zālē izslēdzas elektrība. Drūzma, grūstīšanās. Švirkst audums, jo kāds uzkāpis uz garās kleitas. Audums nokrīt, pustumsā atsedzot bālas, kuplas miesas...
Irlielāmērāticams
I
ka pats par sevi "ogļu čupas" projekts ir gluži labs un kādā piemērotā vietā varētu kalpot teicami (un, varbūt, to arī darīs). Bet , kā cilvēkiem varēja sa-ienākt prātā novietot uz šī nelaimīgā damja gala??? Un arī tas ir vēl nieks. Bet mani būtiski interesē - KĀDĀS VĒL JOMĀS ŠIE FANTASTI IETEKMĒ MANU DZĪVI???
mg
m
Kaut kā ļoti gausi iet ar to iepazīšanos ar citiem koncertzāles variantiem. Melbārdītei tā arī nesanāca iepazīties, šitais tikai sāks. Laikam jau ir kādi stimuli to iepazīšanos ar citiem variantiem veikt lēni. Vai arī par ātrāku iepazīšanos draud izmešana no partijas un noraušana nost no siles. Kā tur ir, Nauri, ko? Ja Melbārdei nebija iebildumu pret šķērdēšanu, uzlika tik rožu vaiņagu un smīkņāja tālāk, tad šitas būs ērts ar to, ka ir vispār bez kādas saprašanas, principiem un nav arī neko gudrs. Kā Jantariks un Parādnieks teiks (un teiks viņi to, ko viņiem liek tie, kas maksā par viņu ienākumiem neatbilstošo bērnu skaitu, mājām un dzīvesveidu), tā šitais dziedātājelis arī darīs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē