Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Reirs: Pensionāriem jāsaņem 1% no bērnu samaksātajām sociālajām iemaksām

Pensionāriem jāsaņem 1% no bērnu samaksātajām sociālajām iemaksām, šogad pēdējā Senioru lietu padomes sēdē sacīja labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

Kā aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijā (LM), sēdes laikā seniori tika iepazīstināti ar aktualitātēm pensiju jomā, jaunāko statistiku un sagaidāmajām izmaiņām 2018.gadā, kad paredzēta vecuma pensiju pārskatīšana jeb indeksācija, ņemot vērā apdrošināšanas stāžu, kā arī plānots paaugstināt piemaksas apmēru par vienu apdrošināšanas stāža gadu, kas uzkrāts līdz 1996.gadam.

Sarunas laikā labklājības ministrs akcentēja, ka Latvijā joprojām viena trešā daļa strādājošo sociālās apdrošināšanas iemaksas maksā no minimālās vai vēl mazākas algas. "Joprojām uzstāju uz savu priekšlikumu, ka pensionāriem papildus jau esošajām pensijām ir jāsaņem viens procents no bērnu samaksātajām sociālajām iemaksām. Šāda sistēma gan veicinās nodokļu maksāšanu, gan paaudžu solidaritāti," uzsvēra Reirs.

Vienlaikus trešdien Veselības ministrijas (VM) pārstāvis prezentēja klātesošajiem jauno Veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu, ar kuru paredzēts sākt jaunās veselības aprūpes sistēmas ieviešanu. Sarunā par jauno veselības finansēšanas modeli tika uzsvērts, ka senioriem ļoti aktuāls ir jautājums par zobārstniecības pakalpojumu pieejamību, jo tas ne vien uzlabo cilvēku dzīves kvalitāti, bet ir arī tieši saistīts ar vispārējo veselības stāvokli. Sēdē nolēma, ka par šo jautājumu tiks runāts kādā no nākamajām Senioru padomes sēdēm, kad varētu tikt veidots reāls plāns un iezīmēti modeļi, kā šo problēmu risināt.

Senioru lietu padome izveidota 2013.gadā. Tās sastāvā ir pārstāvji no senioru organizācijām, ievērojot reģionālo pārklājumu, LM, VM, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, kā arī Pārresoru koordinācijas centra pārstāvji.

Top komentāri

ļuļa
ļ
katrs pats veic iemaksas savai pensijai, vai es maldos? ja mana iemaksātā nauda ir nozagta un iegrūsta parex afērā, tad kādā sakarā tagad tiks apzagtas nākamās paaudzes? ai, aizmirsu vēlēšanas tuvojas, pensionāru mums ir daudz, vajag izmantot jebkuru populismu, lai tikai iegūtu vēlētāju balsis.
kāpēc maksāt nodokļus?
k
ja laupītāji reiri iedomājas, ka nodokļu nauda ir domāta viņu populisma un idiotisma šovu finansēšanai? Šodien reiri iesaka aplaupīt nākamo pensionāru paaudzi, kurai nekas cits neatliks kā laupīt aiznākamo un vispār kāpēc maksāt nodokļus, ja laupītāji reizi piesavinās nodokļu naudu un izlieto mērķiem, kuriem tā nebija paredzēta?
Eiropas tiesa
E
Kompensācijas, ko pietiesās no Latvijas valsts par diskrimināciju, jāmaksā Reiram no savas, nevis nodokļu maksātāju kabatas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē