Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sudraba: Būtiski noskaidrot, kas traucēja iegūt pierādījumus "oligarhu lietā"

Ir būtiski noskaidrot, kas traucēja iegūt pierādījumus tā dēvētajā "oligarhu lietā" un kas netika izdarīts to iegūšanai, pēc "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas slēgtas sēdes žurnālistiem sacīja komisijas vadītāja Inguna Sudraba (No sirds Latvijai).

Deputāti pirmdien slēgtajā sēdē apsprieda komisijas galaziņojuma projektu. Līdz ceturtdienas vakaram deputāti varēs iesniegt savus ierosinājumus, bet nākamnedēļ, 15. janvārī, komisija tos izskatīs.

Sudraba prognozēja, ka arī 15. janvārī komisijas sēde varētu būt slēgta. Tajā deputāti izies cauri katram priekšlikumam, lai vienotos par ziņojuma gala redakciju. Sudraba gan uzsvēra, ka ziņojumā maksimāli tiks mēģināts iekļaut tādu informāciju, kas varētu būt publiski pieejama.

Skaidrojot nepieciešamību rīkot slēgtas sēdes, Sudraba komisijas darbu salīdzināja ar tiesnešu lēmumu pieņemšanu, kuri arī rīkojot darba sanāksmes pirms gala sprieduma paziņošanas.

Runājot par saviem secinājumiem pēc komisijas darba, Sudraba akcentēja, ka būtu nepieciešams prokurora vadībā veidot izmeklētāju grupu no vairākām tiesībsargājošām institūcijām, lai pārbaudītu "oligarhu lietas" izmeklēšanu no brīža, kad sākās operatīvās darbības. Ir svarīgi zināt, kas traucēja strādāt, iegūt pierādījumus, kas netika izdarīts, akcentēja politiķe. Viņasprāt, lielas bažas rada tas, ka izmeklēšanas kvalitāte valstī neuzlabojas.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017. gada jūlijā.

Top komentāri

Kaijs
K
Kapec Latvijas pilsoniem ir jauztur ar savu naudu si debila idiotene Sudraba? Vin attach ir debila un pieced Latvijas izlaupitajus Lesinski- sleseri, Lembergu, Skeli.....
Kārklu vācietis
K
Nav brīnums,ka Strīķe tā satraucās!Beigās vēl šo ar visiem pakalpiņiem ieliks čokā par to,ka nepildīja savus tiešos pienākumus ...
Ilze un Jānis NEBALSOTĀJI
I
Vai valdībā nav neviens latvietis, kas ir spējīgs dot zvērestu ziedot tautai savu dzīvību un vadīt Latvijas republiku ar atdevību un piemēru? Vai tauta var atļauties valdību kas sola daudz, bet vada solījumus neturot? Vai karjēristi valdībā vedīs tautu uz iznīci (kā tas notiek šodien), bet paliksi sēdēt valdības krēslos un ar Briseles izpalīgu kāps (kā V. Dombrovskis, u.c.) labi atalgotos amatos? Kāpēc valdība no savējiem nepieprasa karavīra zvērastu: atdot savai zemei savu dzīvību, kad ir pienācis laiks cīnīties par tās esību? Kāpēc 100 gadu jubilejas gadā neviens no valdības karjēristiem šādu zvērastu nepieprasa, kaut dibināt Latviju prasija asinis? Kamēr nebūs zvērasts līdzīgs tam, kas dibināja šo republiku, mēs, šīs republikas iedzīvotāji, par stulbeņu vadītu valsts režimu NEBALSOSIM. Nāc līdz, ejam uz gaismu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē