Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VP: Futbola aģenta nogalināšana var būt pasūtījuma slepkavība

Futbola aģenta Romāna Bezzubova nogalināšana varētu būt pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar cietušā profesionālo darbību, pieļauj izmeklētāji, vienlaikus uzsverot, ka Valsts policija izmeklē arī citas versijas.

Neminot cietušā identitāti, VP priekšnieks Armands Ruks trešdienas pēcpusdienā žurnālistiem pastāstīja, ka plašāk policijas izvirzīto versiju skaitu un saturu neatklāšot, taču tiek pārbaudītas versijas par pasūtījuma slepkavību un cietušā profesionālo darbību.

Ruks atklāja, ka slepkavībā varētu būt iesaistītas vismaz trīs personas, kuras uz Buzzubovu raidīja automātisko ieroci, kurš no sākuma tika smagi ievainots, taču spēja turpināt ceļu, radot sadursmi ar noziedznieku automašīnu, bet pēcāk Buzzubovs gāja bojā.

Viņš norādīja, ka ap plkst.7.50 tika saņemta informācija par slepkavību, bet jau plkst.8.03 tika izsludināta policijas koordinēta darbība, proti, rajona bloķēšana, noziedznieku pārtveršanā iesaistot visus Rīgas reģiona policijas darbiniekus.

"Visā Latvijas teritorijā pašlaik darbojas tūkstošiem VP darbinieku - daudzi tika izsaukti arī no atvaļinājuma," sacīja VP priekšnieks, uzsverot, ka pie slepkavības izmeklēšanas strādā labākie kriminālistikas eksperti ar policijas rīcībā esošajiem lietišķiem pierādījumiem.

Ruks uzsvēra, ka pašlaik jau ir nopratināti liecinieki, kā arī saņemts liels video apjoms no videoreģistrātoriem, kurus iedzīvotāji aktīvi sūta.

Viņš atklāja, ka tiek strādāts arī pie versijas, ka slepkavas nav bijuši vietējie Latvijas iedzīvotāji, bet gan ārzemnieki. Tā nav vienīgā versija, taču Ruks apliecināja, ka šī slepkavība nav saistīta ar pagājušajā nedēļā izdarīto noziegumu, kad Stopiņu pusē maskoti vīrieši uzbrukumā izmantojuši asaru gāzi un nolaupījuši lielu naudas summu.

Ruks izteicās, ka viņu uztrauc slepkavības metode, proti, izmantojot automātisko ieroci, turklāt lielā mērā riska zonā bija arī cilvēki, kuri varēja nejauši pagadīties slepkavu ceļā. Viņš uzsvēra, ka Latvijā ir jāveicina tāda droša vide, kurā slepkavām uzdarboties nebūtu ērti no nozieguma pastrādāšanas perspektīvas.

Viņš sacīja, ka videonovērošanas tīkls varētu būt viens no efektīvākajām preventīvām metodēm, un viņš ļaus atklāt noziegumu daudz operatīvāk slepkavība tika izdarīta iedzīvotājiem bīstamā vietā un tas rada satraukumu. "Šāda veida noziegumu kontekstā, sadarbojamies arī ar Krievijas dienestiem," uzsvēra Ruks.

Jau ziņots, ka uzbrukums Bezzubovam notika trešdienas rītā Purvciemā brīdī, kad viņš vēlējās izbraukt uz Gunāra Astras ielu.

Uzbrucēji pārvietojušies ar melnas krāsas BMW X5 markas automašīnu ar tonētiem aizmugurējiem stikliem. Automašīnai ir bojāts labais sāns.

Mašīnai, iespējams, var būt mainītas valsts reģistrācijas numurzīmes, tajā skaitā arī Krievijas federācijas numurzīmes, norādīja Valsts policijā.

Aģentūras LETA rīcībā esošajā videonovērošanas kameru ierakstā redzams, ka uzbrukums norisinājies aptuveni 20 sekundes. Brīdī, kad Bezzubova Volkswagen Touareg no sānielas vēlējās nokļūt uz Gunāra Astras ielu, ceļu viņam nobloķējis minētais BMW X5. No uzbrucēju auto raidīti šāvieni un Bezzubovs centies BMW X5 taranēt no sāniem. Pēc tam abas automašīnas aizbraukušas no kameru redzamības lauka.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē