Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ASV: Krievijas naftas ienākumi nokritušies par gandrīz 50%

Krievijas valdības ienākumi no naftas tirdzniecības šī gada pirmajos piecos mēnešos samazinājušies par gandrīz 50%, ceturtdien paziņoja ASV finanšu ministres vietnieks Volijs Adejemo.

Šis kritums skaidrojams ar Eiropas Savienības (ES) noteikto aizliegumu Krievijas naftas produktu importam, kā arī ar ES, G7 valstu un Austrālijas vienošanos noteikt cenas griestus Krievijas naftas produktiem.

Naftas ienākumi samazinājušies neskatoties uz to, ka "Krievija šobrīd patiesībā eksportē vairāk jēlnaftas nekā kara sākumā," norāda Adejemo. "Neskatoties uz eksporta pieaugumu, Krievija nopelna mazāk naudas, jo tās naftas cena šobrīd ir par 25% zemāka salīdzinājumā ar citu naftu."

Lai novērtētu Krievijas gūtos ienākumus, ASV izmantojot vairākus rīkus, tostarp novērojot tirgus cenas, kādas saņem Krievijas eksportētāji par naftu, skaidro kāda Savienoto Valstu Finanšu ministrijas amatpersona.

Cenas griesti nozīmē, ka G7 valstis, ES un Austrālija sniedz tehniskus, brokeru un apdrošināšanas pakalpojumus, kas ir saistīti ar Krievijas naftas produktiem, tikai tādā gadījumā, ja tie iegādāti par cenu, kas nepārsniedz ierobežojumu noteikto līmeni.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē