Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Cihanouska: Tikai spēcīga nācijas identitāte var kalpot kā pretinde Krievu pasaulei

Tikai spēcīga nācijas identitāte var kalpot kā pretinde Krievu pasaulei, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska.

Cihanouska teica, ka baltkrievu sabiedrībā pašlaik dzīvo kā Staļina laikos - absolūtā terorā, tirānijas un baiļu atmosfērā. "Aleksandrs Lukašenko apspiež baltkrievus. Kopš 2020.gada milzīgas represijas nav apstājušās ne uz dienu," viņa uzsvēra, sakot, ka katru dienu 15 līdz 20 cilvēki tiek aizturēti par savu pozīciju pret karu un pret Lukašenko.

"Mēs redzam milzīgu risku pazaudēt neatkarību, jo Lukašenko, kas nodeva baltkrievus un ukraiņus, kļuva par Vladimira Putina noziegumu līdzdalībnieku. Viņš ievilka mūsu valsti karā, viņš padarīja Baltkrieviju par agresoru," uzsvēra Cihanouska.

Baltkrievijā notiekošo viņa nosauca par "lienošo okupāciju". "Tā nav redzama. Ukrainā ir viss saprotams - raķetes, droni, pilsētu bombardējumi. Baltkrievijā viss ir klusi. Krievija iejaucas mūsu militārajā spējā, kultūrā, medijos, ekonomikā, izglītībā. Notiek rusifikācijas procesi," viņa teica, uzsverot, ka pat par runāšanu baltkrievu valodā Baltkrievijā personas var aizturēt. "Šādi Lukašenko pārdod Baltkrieviju," viņa norādīja.

Vienlaikus Cihanouska uzsvēra, ka Baltkrievijas demokrātiskie spēki šobrīd ir tik vienoti kā nekad iepriekš.

"Mums ir jāturpina darbs pie režīma vājināšanas un cilvēku stiprināšanas," uzsvēra Cihanouska.

Viņa aicināja atdalīt Lukašenko no Baltkrievijas cilvēkiem. Viņa uzsvēra, ka 2022.gadā Lukašenko juta tautas pretestību. "Pat, ja viņš dos pavēli pievienoties Krievijas armijai, mūsu armija atteiksies, un viņš to zina," uzsvēra Cihanouska.

Viņa akcentēja, ka Ukrainas un Baltkrievijas likteņi ir savīti. "Ukrainas uzvara nozīmēs Putina vājināšanu, un rezultātā Lukašenko vājināšanu, un tas varētu kļūt par iespēju logu mums-baltkrieviem sacelties," norādīja Cihanouska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tuvo Austrumu loģika

Irānas īstenotais raķešu trieciens pa Izraēlas teritoriju, kas tika pozicionēts kā atbilde par proirāniskā Hamās politbiroja vadītāja Ismaila Hanijas, Hizbullāh iepriekšējā līdera Hasana Nasrallas ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē