Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Leiena: ES izmantos visus pieejamos instrumentus, lai mazinātu Covid-19 ietekmi uz ekonomiku

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien solījusi mobilizēt visus pieejamos instrumentus, lai mazinātu Covid-19 epidēmijas ietekmi uz ekonomiku.

"Mēs izmantosim visus mūsu rīcībā esošos instrumentus, lai pārliecinātos, ka Eiropas ekonomika iztur šo vētru," pēc Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderu videokonferences paziņoja Leiena.

Koronavīruss konstatēts jau visās 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, no kurām situācija visnopietnākā ir Itālijā.

Itālijā ar Covid-19 inficēto cilvēku skaits ir pārsniedzis 10 000 un 631 cilvēks ir miris.

Pēc ES dalībvalstu līderu krīzes sarunām par Covid-19 izplatību Leiena centās nomierināt kompānijas un valdības, kuras nobiedējusi šīs slimības straujā izplatība.

Ierosināto pasākumu vidū ir īpaša investīciju fonda izveide, kam tiktu atvēlēti 7,5 miljardi eiro no ES līdzekļiem, kā arī noteikumu atvieglošana attiecībā uz valsts palīdzību un valsts parādiem, lai palīdzētu koronavīrusa vissmagāk skartajām valstīm mazināt ekonomisko šoku, ko izraisījis šīs slimības uzliesmojums.

Ierosinātais investīciju fonds, kam nepieciešams dalībvalstu un Eiropas Parlamenta apstiprinājums, būtu mērķēts uz veselības aprūpes sistēmām un mazajiem uzņēmumiem, sacīja Leiena.

Viņa arī pavēstīja, ka ES dalībvalstu veselības ministri katru dienu piedalīsies telefonkonferencēs ar EK, lai koordinētu valstu reakciju uz Covid-19 izplatību.

Top komentāri

jautājums
j
Vai arī Ursula izmantos Viņķeles cerību spēku?
Ursula
U
Galvenais ierīkot koronavīrusa slimniekiem trīs dažādas tualetes - vīriešiem, sievietēm, un tiem, kuri nezina, vai viņi ir vīrieši vai sievietes.
ha, ha
h
Cerams, ka mūsu valdības kretīni pirms brīža vismaz redzēja LTV1 austrāliešu filmu "Koronavīruss", kurā ik pa brīdim skanēja vārdi "to vajadzēja pirms divām nedēļām".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē