Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lielbritānijas militārpersona: Krievija karā ar Ukrainu zaudējusi pusi savu kaujas spēju

Krievijas armija karā ar Ukrainu kopš pilna mēroga iebrukuma ir zaudējusi gandrīz pusi savu kaujas spēju, bet tanku zaudējumi sasnieguši aptuveni 2500 vienību, paziņojis Lielbritānijas bruņoto spēku komandieris Tonijs Radakins.

Krievija ir zaudējusi gandrīz pusi no savas armijas kaujas spējām. Pagājušajā gadā tā izšāva desmit miljonus artilērijas lādiņu, bet labākajā gadījumā tā var saražot vienu miljonu lādiņu gadā. Tā zaudēja 2500 tankus, bet labākajā gadījumā var saražot 200 jaunus tankus gadā, teikts Radakina paziņojumā.

Pēc komandiera teiktā, Krievijas mīnu lauku lielais blīvums, Ukrainas spēku gaisa seguma trūkums un nepilnīga Kijivas nodrošināšana ar tās pieprasīto militāro aprīkojumu sarežģī pretuzbrukumu kampaņu.

Vienlaikus Radakins piebilda, ka nav godīgi Ukrainas ofensīvu saistīt ar konkrētu laika grafiku, jo pretuzbrukums ir darbību kopums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē