Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Londona: Krievijas Novorosijskas osta ir neizsargāta pret Ukrainas uzbrukumiem

Uzbrukums naftas terminālim netālu no Novorosijskas nodemonstrēja Krievijas Melnās jūras flotes vājās vietas, secinājusi Londona.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija komentēja Krievijas un Ukrainas mediju ziņas, ka 18.novembrī noticis uzbrukums naftas terminālim netālu no Krievijas jūras spēku bāzes. Pastāv aizdomas, ka uzbrukumu sarīkoja Ukraina.

Ministrija uzsvēra, ka visa informācija par šo incidentu vēl nav pieejama, bet jebkurš pierādījums par Ukrainas spējām apdraudēt Novorosijsku, visticamāk, radītu jaunas stratēģiskas problēmas Krievijas Melnās jūras flotei. Tas arī vēl vairāk grautu Krievijas jau tā sarukušo ietekmi Melnajā jūrā.

Mediji ziņoja, ka naktī no 17.novembra uz 18.novembri bezpilota lidaparāts, kas, visticamāk, piederēja Ukrainai, uzbruka uzņēmuma "Transņeftj" naftas terminālim. "Transņeftj" mediju ziņoto noliedza.

Pēc Ukrainas uzbrukuma Krievijas bāzei Sevastopolē, Krievija pārvietoja vairākas zemūdenes uz Novorosijsku.

Londona uzskata, ka Ukrainas uzbrukums šai bāzei apdraud arī tur izvietotos Krievijas militāros transporta kuģus, kam ir lielāka loma Krievijas karaspēka apgādē, kopš oktobrī tika sabojāts tilts pāri Kerčas šaurumam, kas savieno Krimu ar Krieviju.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 24.februārī Lielbritānijas Aizsardzības ministrija katru dienu publisko ziņojumu par kara gaitu, lai pretotos Krievijas naratīvam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē