Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mišels atbalsta Krievijas dalības apturēšanu ANO Drošības padomē

Jāizstrādā mehānisms, kas ļautu apturēt Krievijas dalību ANO Drošības padomē, intervija telekanālam RTVI sacīja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

"Es uzskatu, ka starptautiskajās tiesībās ir defekts, ja reiz ANO Drošības padomes pastāvīgā dalībvalsts, šajā gadījumā - Krievija, kliedzošā veidā pārkāpj starptautiskās tiesības," sacīja Eiropadomes prezidents.

"Raugoties no mana skatu punkta, būtu jāizveido mehānisms dalības apturēšanai. Es nerunāju par pilnīgu Krievijas izslēgšanu, bet vismaz par Krievijas dalības apturēšanu Drošības padomē," sacīja Mišels.

Nākotnē ANO sistēmas reforma būs obligāta, viņš piebilda.

"Es esmu to vidū, kas uzskata, ka agri vai vēlu ANO funkcionēšanas reforma būs obligāta, piemēram, lai labāk ņemtu vērā mūsdienu pasaules kārtības līdzsvaru. Mēs redzam, ka Āfrikas kontinents ir ļoti maz vai ļoti slikti pārstāvēts ANO struktūrās, to pašu var teikt par Latīņameriku. Un uzskatu, ka vienreiz pienāks ANO sistēmas dziļas reformas apspriešana," sacīja Mišels.

Jau iepriekš ziņots, ka ASV kongresmeņi Stīvs Koens un Džo Vilsons iesnieguši Savienoto Valstu Kongresā rezolūciju ar aicinājumu Džo Baidena administrācijai iniciēt procesu, lai izslēgtu Krieviju no ANO Drošības padomes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē