Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Noskaidroti Krievijas karavīri, kas kontrolēja Kahovkas HES sprādziena laikā

Radio Brīvība projekta Shemi un izdevuma Sļidstvo.Info žurnālisti identificējuši Krievijas karavīrus un viņu komandierus, kas kontrolēja Kahovkas hidroelektrostaciju (HES) tās saspridzināšanas naktī, pārtvertas arī viņu sarunas.

Pētniekiem izdevies noskaidrot konkrētus Krievijas Sauszemes spēku 205.atsevišķās motorizēto strēlnieku "kazaku" brigādes karavīrus, kas kontrolēja Kahovkas HES.

Viņu identificēšanai noderējuši video, ko uz aizsprosta un HES telpās bija safilmējuši Krievijas propagandas mediji, neraugoties uz to, ka karotāju sejas slēpa balaklavas.

Tas, ka Kahovkas HES uzspridzinājuši tieši 205.atsevišķās motorizēto strēlnieku "kazaku" brigādes karotāji, ir Ukrainas amatpersonu un mediju pamata versija.

Žurnālisti noskaidrojuši, ka 205.brigādes karotāji joprojām ir Nova Kahovkā. To sarunā apstiprināja arī kāds Krievijas nacionālās gvardes karotājs, kas ir pazīstams ar 205.brigādes karavīriem.

Kā liecina aizsprosta iznīcināšanas naktī pārtvertās Krievijas karavīru sarunas, ko izdevies iegūt žurnālistiem, karavīri gatavojušies rīkoties pēc komandas.

Turklāt tieši laikā, kad Nova Kahovkas pilsētas čatā iedzīvotāji sāka ziņot par sprādzieniem un nesaprotamu troksni. Tas 6.jūnija naktī notika starp plkst.2.18 un 2.34.

Spriežot pēc sarunām, bijuši divi svarīgi notikumi. Pirmais - Krievijas karavīri gatavojušies kaut ko paveikt "pēc komandas". Otrais - atbilstoši Krievijas karavīra, kas sprādziena brīdī atradies uz aizsprosta vai tam līdzās, noticis ārkārtējs atgadījums.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē