Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Orbāns paziņo, ka Tramps nedos naudu Ukrainai karam pret Krievijas iebrukumu

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns pēc tikšanās ar ASV eksprezidentu Donaldu Trampu viņa Floridas rezidencē intervijā paziņojis, ka D. Tramps nedos naudu Ukrainai cīņas pret Krievijas iebrukumu finansēšanai, ja novembrī atkal tiks ievēlēts par ASV prezidentu, vēsta BBC.

D. Tramps iepriekš publiski solījis izbeigt karu Ukrainā 24 stundu laikā, ja pēc vēlēšanām atgriezīsies Baltajā namā, taču sīkāk nav skaidrojis, kā varētu panākt kara beigšanu.

V. Orbāns pagājušajā nedēļā viesojās ASV, kur piektdien tikās ar D. Trampu viņa mītnē Mar-a-Lago. Atšķirībā no vispārpieņemtās prakses, V. Orbāns vizītes laikā netikās ar pašreizējo ASV prezidentu Džo Baidenu, kurš, visticamāk, būs D. Trampa sāncensis prezidenta vēlēšanās novembrī.

Intervijā Ungārijas televīzijai M1 svētdienas vakarā V. Orbāns slavēja D. Trampu kā "miera cilvēku", kurš panāks kara Ukrainā beigas un kuram esot visai detalizēti miera plāni, kas sakrītot ar Ungārijas plāniem. "Viņš bija pirmais prezidents ilgā laikā posmā, kurš amata termiņā nesāka karu. No viņa prezidentūras mēs zinām, ka viņš ir miera cilvēks, arī tagad viņš neslēpj savus uzskatus. Viņš skaidri licis noprast, ka viņa mērķis ir atnest mieru karā starp Krieviju un Ukrainu, un mēs vēlamies ne mazāk kā mieru un uguns pārtraukšanu. Viņš nedos ne centa Ukrainas – Krievijas karam. Tāpēc karš beigsies. Jo ir acīmredzams, ka Ukraina viena pati nevar pretoties. Ja amerikāņi nedos naudu un ieročus un arī eiropieši, šis karš beigsies. Un ja amerikāņi nedos naudu, eiropieši vieni nespēs finansēt šo karu, un tad karš beigsies," V. Orbāna teikto televīzijai citē Reuters.

Ungārijas premjerministrs arī piebilda, ka "cita lieta" esot, kā karš tiks beigts miera sarunās pēc uguns pārtraukšanas un kā tiks izveidota stabila un droša Eiropa. Taču vispirms esot jāpanāk miers, un D. Trampam esot viss nepieciešamais, lai to izdarītu.

Pats D. Tramps pēc tikšanās slavēja savu Ungārijas viesi. "Neviens nav labāks, gudrāks vai labāks līderis par Viktoru Orbānu. Viņš ir fantastisks. Viņš ir nepretrunīgs, jo pasaka, ka tas tā būs, un ar to viss arī beidzas. Viņš ir boss," D. Trampa teikto citē BBC. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē