Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Polijas prezidents: Pirmie MiG-29 tiks nodoti Ukrainai tuvākajās dienās

Polijas prezidents Andžejs Duda ceturtdien paziņoja, ka Varšava tuvākajās dienās nodos Ukrainai četrus savus reaktīvos iznīcinātājus MiG-29.

"Tuvākajās dienās mēs uz Ukrainu vispirms nosūtīsim četras pilnībā funkcionējošas lidmašīnas," žurnālistiem sacīja Duda. "Pašlaik tiek gatavotas papildu lidmašīnas, tiek veikta apkope, un droši vien tās tiks nodotas pēc tam."

Duda piebilda, ka Polijai pašlaik ir apmēram ducis MiG lidmašīnu, ko tā mantojusi no bijušās Vācijas Demokrātiskās Republikas.

"Šie MiG joprojām atrodas Polijas gaisa spēkos. Tie ir pēdējos darbības gados, taču lielākā daļa joprojām ir pilnā darba kārtībā," norādīja Duda.

Plānots, ka tie tiks aizstāti ar jauniem Dienvidkorejā ražotiem iznīcinātājiem, turklāt Polija jau izmanto amerikāņu F-16, kā arī pasūtījusi ASV 32 kaujas lidmašīnas F-35.

Militārie komentētāji pieļauj, ka Polija jau pērn varētu būt piegādājusi Ukrainai vairākus iznīcinātājus, visticamāk, rezerves daļām šādām lidmašīnām, kas jau bija Ukrainas bruņojumā.

Atbilstoši atklāto avotu informācijai Polijai pērn bija 29 iznīcinātāji MiG-29.

Plānots, ka tie tiks aizstāti ar jauniem Dienvidkorejā ražotiem iznīcinātājiem, turklāt Polija jau izmanto amerikāņu F-16, kā arī pasūtījusi ASV 32 kaujas lidmašīnas F-35.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē