Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pompeo noliedz, ka ASV piesegtu Hašogi slepkavību

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo pirmdien noliedzis, ka Vašingtona piesegtu žurnālista Džamala Hašogi slepkavību, un solījis tālāku rīcību šajā lietā.

"Amerika nepiesedz slepkavību," žurnālistiem Budapeštā paziņoja Pompeo.

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien nokavēja Kongresa noteikto termiņu atbildes sniegšanai uz jautājumu, vai Saūda Arābijas ietekmīgais kroņprincis Mohammeds bin Salmans ir pasūtījis Hašogi slepkavību.

Pompeo sacīja, ka Trampa administrācija rūpīgi strādā pie izmeklēšanas.

"Prezidents izteicies ļoti skaidri - skaidrāk nav iespējams - kad saņemsim papildu informāciju, mēs turpināsim saukt visus vainīgos pie atbildības," sacīja Pompeo.

Tramps nav komentējis Kongresa termiņa nokavēšanu.

ASV dzīvojušais laikraksta The Washington Post līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča kritiķis Hašogi pagājušā gada 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

Saistībā ar Hašogi slepkavību ASV administrācija ir anulējusi vīzas vairāk nekā 20 Saūda Arābijas pilsoņiem un iesaldējusi līdzekļus vēl 17.

Taču Tramps ir izteicies, ka viņam esot vienalga, vai kroņprincis Mohammeds ir atbildīgs par slepkavību, jo Saūda Arābija pērk ieročus no ASV un ieņem stingru nostāju pret Irānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē