Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Rinkēvičs: Latvijas un Somijas sadarbība ir lielisks piemērs militārās industrijas kapacitātes stiprināšanai

Latvijas un Somijas sadarbība ir lielisks piemērs tam, kā stiprināt militārās industrijas kapacitāti, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī NATO Austrumu flanga valstu samita laikā tikās ar Somijas prezidentu Aleksandru Stubu .

Latvijas prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris aģentūru LETA informēja, ka Latvijas prezidents atzīmēja ciešo sadarbību militārās industrijas jomā, īstenojot kopīgus projektus, kā arī apliecināja Latvijas interesi padziļināt sadarbību.

Jau ziņots, ka Latvija ar Somiju sadarbojas bruņutransportieru "Patria 6x6" ražošanā. Patlaban NBS jau ir piegādāti aptuveni 100 "Patria" bruņutransportieri, un turpmāk piegādes tiks turpinātas no jaunatklātās "Patria" grupas uzņēmuma "Defence Partnership Latvia"  ražotnes Valmierā.

"Latvija un Somija rāda lielisku piemēru sadarbībai un kopīgu projektu īstenošanai, lai stiprinātu militārās industrijas kapacitāti. Tas ir būtiski ne tikai Eiropas Savienības un NATO, bet arī Ukrainas drošības stiprināšanai," pauda Rinkēvičs.

Runājot par reģiona drošību, Latvijas prezidents uzsvēra, ka Somijas un Zviedrijas pievienošanās NATO ir ievērojami veicinājusi Baltijas jūras reģiona un alianses drošību. Vienlaikus Rinkēvičs atzīmēja nepieciešamību stiprināt noturību pret Krievijas kaitnieciskajām aktivitātēm sabiedroto teritorijā, uzsverot ciešas koordinācijas starp NATO dalībvalstu atbildīgajām iestādēm nozīmi.

LETA jau rakstīja, ka Rīgā šodien pirmo reizi notiek NATO Austrumu flanga valstu samits, kurā tiksies tā dēvētais Bukarestes deviņnieks (B9), kas tika izveidots 2015.gadā kā platforma Bulgārijas, Čehijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas un Ungārijas pārstāvju apspriedēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēriens politiķiem

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vakar Saeimas pavasara sesijas noslēguma sēdē sacīja salīdzinoši īsu, tomēr, manuprāt, ar skaidriem vēstījumiem piepildītu uzrunu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē